Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Olesz a Vokoun pomohli Floridě k výhře nad Rangers

New York - Český hokejista Rostislav Olesz se v úterním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Floridy 4:3 na ledě New Yorku Rangers. Pětadvacetiletý útočník, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, otevřel ve 12. minutě skóre tvrdou ranou z mezikruží a v poslední třetině přihrál na vítězný gól. Vítězství Panthers podpořil 32 zásahy brankář Tomáš Vokoun. Toho po zápase pochválil trenér Peter DeBoer. "Náš gólman byl naším nejlepším hráčem, a to bylo dostačující k vítězství. Vyhrál nám zápas," prohlásil kouč Floridy.

Dodatečnou nominaci na Utkání hvězd oslavil Martin Havlát gólem, kterým přispěl k výhře Minnesoty 4:2 v Chicagu. Nejproduktivnější český hráč v soutěži se na ledě obhájce titulu trefil už v druhé minutě zápasu, když se prosadil precizní střelou z pravého kruhu nad lapačku brankáře Coreyho Crawforda.

"Vždy jsem rád dával branky v této aréně," řekl Havlát, který působil v Chicagu tři sezony, než v červenci 2009 podepsal jako volný hráč smlouvu s Minnesotou. "Myslím, že se mi zde ale povedlo poprvé vstřelit gól jako hráči hostujícího týmu. Jsem rád, že to prošlo. Jen jsem se snažil trefit branku a vyzkoušet, zda je brankář připraven," dodal český útočník.

Philadelphia loni bojovala o postup do play-off až do posledního kola, v této sezoně se však podobným starostem pravděpodobně vyhne. Flyers se vítězstvím 5:2 nad Montrealem osamostatnili v čele soutěže. O své výhře, která byla jubilejní tisící na domácím ledě, rozhodla Philadelphia na přelomu první a druhé třetiny, kdy třemi góly zlomila bezbrankový stav.



Zdá se, že hokejisté Pittsburghu se při absenci Sidneyho Crosbyho zaměřili na obranu. V prvních třech utkáních bez svého kapitána prohráli a inkasovali deset branek, z dalších šesti zápasů už ale vytěžili deset bodů díky výborné práci v defenzivě, neboť během této série dostali jen devět branek. Naposledy eliminovali New York Islanders a zvítězili doma zásluhou branky Craiga Adamse 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články