Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hokejové ohlasy: Sparta má před sebou týden pravdy

Praha - Po úterní porážce v Plzni se vrátili hokejisté pražské Sparty díky úspěchu v derby se Slavií (3:0) ještě do boje o play-off. Sami věří, že účast v bojích o titul pro ně není ani s desetibodovou ztrátou na pozice pro předkolo mimo dosah. Právě série tří domácích duelů, která pokračuje po derby v neděli zápasem s Třincem a v úterý dohrávkou s Litvínovem, v součtu s duelem v Brně za týden zřejmě rozhodne o nadějích jednoho z předsezonních favoritů soutěže. Sparta na dvanáctém místě se zápasem k dobru zaostává se 49 body na kontě za desítkou o deset bodů.

Ze zbývajících deseti duelů základní části hraje tým z Holešovic sedmkrát doma. V Tesla Areně se nastartovala před týdnem ve čtvrtek výhrou nad Pardubicemi 2:0, teď zvládla bez inkasované branky i prestižní duel se Slavií. "Musíme se od toho odpíchnout a ze sedmi zápasů doma udělat nejlépe 21 bodů," řekl útočník Petr Ton, který se asistencí na úvodní trefu Michala Broše a třetím gólem výrazně podílel na úspěchu v derby.

Petr Ton:

"To nejhorší je za námi. Nás hodně znervózňovalo, že každý mluvil o Spartě, že nenaplňovala, co má, ve druhé a ani ve třetí čtvrtině soutěže. To, že nám už nikdo nevěří, nás žene dopředu."

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta - Slavia

Podle zkušeností z minulých let prý mělo stačit na účast v play-off okolo 72 či 70 bodů. "Bylo to tak za posledních pět let podobně, jenže každá sezona je specifická. My víme, že jsme na hraně a nemáme kam couvnout. Musíme pořád vyhrávat; když uděláme sérii z posledních deseti zápasů, tak
se to může otočit. Je to ale všechno kdyby. Musíme zvládnout zápas v neděli s Třincem a ukrojit z toho obrovského koláče, co nám zbývá," dodal Ton.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články