Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Obránce Kindl v NHL poprvé skóroval

New York - Český hokejový obránce Jakub Kindl pomohl svým premiérovým gólem v NHL k vítězství Detroitu na ledě St. Louis 4:3 v prodloužení. Kindl v polovině zápasu zvýšil už na 3:0, domácí sice dokázali tříbrankové manko smazat, o výhře Red Wings ale rozhodl ve druhé minutě nastavení Darren Helm. Obrovský podíl na vítězství Detroitu měl také útočník Jiří Hudler, který zaznamenal tři asistence. Hudler přihrál i na vítězný gól, když v druhé minutě prodloužení při akci dva na jednoho předložil puk Helmovi, jenž ranou bez přípravy překonal brankáře Jaroslava Haláka.

Kindl měl při své první trefě v NHL velkou porci štěstí. Při rychlém protiútoku totiž jeho střelu srazil do vlastní branky český zadák v dresu Blues Roman Polák. "Byla to trochu klika. Ale nebudu lhát, mám z toho gólu ohromnou radost," řekl po utkání třiadvacetiletý rodák ze Šumperka, který v zámořské lize odehrál teprve 22 utkání.

Svůj desátý gól v sezoně vstřelil ve čtvrtek útočník Martin Hanzal a Phoenix díky němu vyhrál v Los Angeles 2:0. Hanzal, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, si připsal vítěznou trefu, když ve 29. minutě využil přesilovou hru a dostal svůj tým do vedení 1:0. Domácí se zlobili, že český centr vstřelil branku vysokou holí, což ukázaly i opakované záběry. Přesto sudí Justin St. Pierre, stojící za brankou, rozhodl, že trefa byla regulérní a potvrdil to i videorozhodčí podle záznamů z centra v Torontu. Druhý gól přidal za dalších 57 sekund Lee Stempniak. Hostům stačilo na vítězství pouhých 15 střel na branku.

Čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů vybojovalo New Jersey, které porazilo Pittsburgh 2:0. Poprvé po 437 zápasech chyběla v sestavě Penguins obě útočná esa Sidney Crosby s Jevgenijem Malkinem a na výkonu mužstva to bylo výrazně znát. Brankář New Jersey Martin Brodeur čelil jen 23 střelám a rozšířil svůj rekordní počet čistých kont v NHL na 114. Devils vstřelili obě branky už v úvodní desetiminutovce. Skóre zápasu otevřel 82 sekund po úvodním vhazování Brian Rolston, jemuž do palebné pozice sklepl kotouč Patrik Eliáš a Rolston ranou od modré čáry prostřelil gólmana Brenta Johnsona. Na 2:0 zvýšil v desáté minutě Nick Palmieri.

Na deset zápasů prodloužili svou vítěznou sérii ve vzájemných zápasech s Atlantou hokejisté Tampy Bay, kteří vyhráli na ledě Thrashers 3:2 po samostatných nájezdech. Ondřej Pavelec v brance domácích dělal, co mohl, zneškodnil 29 střel, dvakrát však na něj v základní hrací době vyzrál nejlepší střelec ligy Steven Stamkos. V penaltovém rozstřelu pak český gólman pustil dva ze čtyř nájezdů, rozhodující proměnil ve čtvrté sérii Dominic Moore.

Skvělou aktuální formu potvrdili hokejisté Nashvillu, kteří i díky jedné asistenci Martina Erata zvítězili v Coloradu 5:1 a připsali si devátou výhru z posledních jedenácti zápasů. V sestavě Avalanche chyběl český útočník Tomáš Fleischmann, jenž si před utkáním stěžoval na špatné dýchání. Lékařské testy odhalily plicní embolii a Fleischmann, který po přestupu z Washingtonu patřil k oporám Avalanche, bude muset vynechat zbytek letošní sezony.

Z drtivé porážky 0:7 na ledě New Yorku Rangers se obdivuhodně rychle vzpamatovali hokejisté Toronta. Čtyřiadvacet hodin po debaklu dokázali Maple Leafs porazit před vlastními fanoušky Anaheim 5:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články