Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hokejisté Varů jsou připraveni hrát v Sokolově

Karlovy Vary - Vedení hokejistů Karlových Varů je připraveno opustit KV Arenu a odehrát už zápas 46. kola extraligy proti Slavii v Sokolově. Reaguje tak na plánované snížení dotací města pro klub o sedm milionů korun. Podle mluvčího magistrátu Jana Kopála přijde předloňský mistr v tomto roce jen o 1,5 milionu korun, což ale generální manažer klubu Miroslav Vaněk rezolutně popírá.

"V návrhu rozpočtu je pro letošní rok 11,3 milionu korun pro HC Energii. Loni to bylo 12,8 milionu korun. Naopak ale město navýšilo o dva miliony korun grantový systém, z něhož mohou čerpat sportovní kluby další dotace, například na mládežnickou činnost," uvedl Kopál.

Generální manažer Vaněk s argumenty města nesouhlasí. Poukazuje na fakt, že v roce 2009 dostal klub přímou dotaci 18 milionů korun. "V roce 2010 byla snížena na 12,8 milionu s tím, že ve čtvrtém čtvrtletí, po basketbalovém mistrovství světa, dostaneme doplatek 3,2 milionu, k čemuž se ale už nové vedení města nehlásí a nechce o tom slyšet," řekl Vaněk.


Zároveň přiznal, že argument o výrazném poklesu dotace zástupci města nechtějí akceptovat. Proto klub pracuje na scénáři, podle kterého by sezonu dohrál v Sokolově. "Na to, abychom dohráli sezonu v KV Areně, bychom neměli peníze. Jsme připraveni, že starší dorost i junioři z haly odejdou, jen žákovské týmy by dokončily sezonu v malé hale," uvedl Vaněk.

Sokolovská hala v současnosti nesplňuje podmínky pro extraligu, Vaněk je ale připraven na nejbližším jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje příští týden požádat o výjimku a dohrát zde sezonu. "Pak bychom řešili, co dále. Existuje i možnost, že bychom museli soutěž prodat," dodal Vaněk.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články