Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejové ohlasy: Sedláček slavil výhru

Praha - Hokejový brankář Jakub Sedláček potvrdil, že se mu při nájezdech daří. I díky jeho úspěšným zákrokům porazil Zlín jako první v sezoně Slavii na penalty. Sedláček, který se do branky Beranů postavil od začátku poprvé od 7. prosince, zlikvidoval dva ze tří pokusů Pražanů a Berani se tak ve 41. kole extraligy mohli radovat ze třetí výhry nad Slavií za sebou. Navíc dokázali pražského rivala porazit i podruhé v sezoně v jeho domácí areně. "Se ziskem dvou bodů musíme být spokojeni. Minulý zápas v Liberci se nám příliš nepodařil. Spokojený jsem i já, protože v zápasovém rytmu jsem dlouho nebyl," hodnotil Sedláček zápas, ve kterém si připsal 29 úspěšných zákroků.

Dvacetiletý gólman tentokrát dostal přednost před Tomášem Dubou. Právě dvojnásobný juniorský mistr světa přišel do Zlína a postupně vytlačil Sedláčka z branky. "Je to těžké na psychiku, míň spíte. Něco podobného se mi stalo poprvé. Člověk se s tím musí vyrovnat po svém. Každý vám říká, ať si z toho nic neděláte, ale ve vás to je. Záleží jen na tom, jakou máte hlavu a jak se s tím vyrovnáte," podotkl Sedláček, který byl ve Zlíně jedničkou v předešlých dvou letech.

V rozhodujících nájezdech Sedláček potvrdil, že se mu na penalty dlouhodobě daří. "Minule jsem dvakrát prohrál, ale předtím se mi celkem dařilo, to je pravda. Člověk si musí věřit. Je to stejné jako u střelců. Když dá někdo devět nájezdů, tak si věří, že dá i desátý. Hlava je důležitá," uvedl a poklepal si přitom na zuby, aby svou úspěšnou bilanci nezakřikl. Přitom jen lehce zaregistroval, kdo proti němu jede. Hráče Slavie speciálně přečtené nemá. "Jen jsem viděl, kdo jede. Svoboda mi dal gól, Vondrkovi se to moc nepovedlo a třetímu to upláchlo," hodnotil penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia - Zlín

Tentokrát pro Zlín bylo důležité, že dokázal udržet Slavii v tabulce za sebou, navíc ji ještě o bod odskočil. "Snažíme se hlídat si postupovou šestku, ve které bychom se chtěli udržet. Proto se díváme na soupeře kolem šestého až desátého místa a snažíme se jim upláchnout," řekl Sedláček. Po pátečním zápase na ledě Liberce zůstalo mužstvo na severu Čech a nevracelo se domů. "Říkali jsme si, že kdybychom z tripu odjeli s prázdnou, byli bychom nešťastní. Alespoň dva body jsou, takže za ně musíme být rádi," dodal Sedláček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články