Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Útočník Vampola přestoupil k Jágrovi do Omsku

Omsk (Rusko) - Hokejový útočník Petr Vampola mění v Kontinentální lize dres. Úřadující mistr světa opouští Traktor Čeljabinsk a nově bude hrát za Avangard Omsk, v jehož týmu se potká s Jaromírem Jágrem, Romanem Červenkou a Martinem Škoulou. Vedení sibiřského klubu oznámilo příchod českého reprezentanta na svých oficiálních internetových stránkách.

Vampola tak bude mít v novém působišti šanci navázat na spolupráci s Jágrem z loňského zlatého světového šampionátu v Německu, kde část turnaje odehrál jako centr první formace.

Osmadvacetiletý hokejista přišel do Omsku výměnou za právo výběru v třetím kole letošního draftu KHL. Bývalý hráč Vsetína, Liberce, Českých Budějovic a Plzně si tak zahraje za třetí ruský klub. Vedle Čeljabinsku působil i v Ufě.

Vampola, který v současné sezoně odehrál za Čeljabinsk 36 zápasů s bilancí šesti branek a osmi asistencí, si změnou dresu výrazně polepší. Zatímco Čeljabinsk je ve Východní konferenci devátý a na postup do play-off ztrácí deset bodů, Omsku patří druhé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články