Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na hokej pod nebem nepřišlo dost lidí. Pardubice žádají o dotaci

Pardubice - Rozpaky a zklamání zůstávají po unikátním hokejovém utkání extraligy v Pardubicích. I když se zpočátku mluvilo o překonání rekordu návštěvnosti, realita byla jiná – přišlo o dost méně lidí, než organizátoři předpokládali. Vedení klubu už oznámilo, že i přes nižší návštěvnost asi neprodělá. Přesto se obrátilo na radnici s prosbou o jedenapůlmilionovou dotaci.

Na tuzemské poměry to byla atraktivní a jedinečná sportovní událost. Přesto nepřilákala očekávaných 25 tisíc fanoušků. Montované tribuny zůstaly poloprázdné. Přípravy akce spolkly celkem 15 milionů korun. Nejlevnější lístek na unikátní utkání stál 500 korun, do VIP potom až pět tisíc. Manažer Zbyněk Kusý připouští, že hokejový klub na akci zřejmě neprodělá, ale ani nevydělá. Oslovil už pardubickou radnici s žádostí o dotaci.

"Je to akce, která pozornost zaslouží, třeba i dotačního charakteru," říká Kusý. Pardubická radnice zatím váhá, zda jedenapůlmilionový příspěvek hokejovému klubu poskytne. "Přejeme si vidět vyúčtování celé akce a potom se rada a zastupitelé rozhodnou," tvrdí pardubická primátorka Štěpánka Fraňková.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Erika Knajfla

Radnice už navíc pomocnou ruku podala. Servis zajišťovaly organizátorům zdarma městské firmy. Někteří radní a zastupitelé vidí další finanční podporu, jinak komerční akce, jako zbytečnou. "Když vidím, jak je napjatý rozpočet města, tak si nedovedu představit, že bychom dali celou částku," poznamenává náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber.

Stejný názor má i zastupitel Pardubic Pavel Studnička. "Byla to dobrá akce, ale měla být zajištěna tak, aby na ni další subjekt nemusel doplácet." Konkrétní výdaje a příjmy z celé akce hokejový klub zveřejní v příštích dnech. Teprve potom vedení města rozhodne o případné finanční kompenzaci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články