Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští junioři se udrželi mezi elitou, na MS porazili Němce 3:2

Lewiston - Čeští hokejisté zdolali na mistrovství světa hráčů do dvaceti let Německo 3:2 a mají jistotu záchrany v elitní kategorii. Svěřenci trenéra Miroslava Přerosta sice v prvním utkání ve skupině o udržení v Lewistonu dvakrát prohrávali, ale dokázali ztrátu smazat a přesně minutu před koncem vstřelil klíčovou vítěznou branku Ondřej Palát. Konečný výsledek zajistil udržení i Slovensku, které předtím zvítězilo nad Norskem 5:0. Češi budou ve svém závěrečném utkání na turnaji ve středu v 1:30 SEČ bojovat se Slovenskem o konečné sedmé místo. Do divize I sestupují Němci a Norové.

Češi začali aktivněji a gólmana Grubauera prověřili Nestrašil a Culek. Na druhé straně Plachtův pokus z mezikruží vychytal brankář Novotný. Přerostův výběr se pak ubránil při Holíkově trestu a navíc mohl v oslabení jít do vedení, ale v přečíslení dvou na jednoho po Nestrašilově přihrávce minul Hlinka odkrytou branku.

Gól nepřinesla ani přesilovka českého týmu na přelomu prvního a druhého dějství, ale ve 23. minutě se už bezbrankové skóre měnilo a radovali se Němci. Haunerova tečovaná střela z ostrého úhlu si našla cestu za Novotného záda. Za čtyři minuty těsně minul českou branku Lattaův tečovaný pokus.

Vzápětí byl vyloučen za faul na Novotného Abeltshauser a Hlinka střelou z pravého kruhu vyrovnal. Otočit výsledek mohl v 32. minutě sedmnáctiletý Frk, ale po Honejskově akci nezamířil přesně. Potom se Češi ubránili při trestu za špatné střídání a za stejné provinění pykali i Němci, ale žádné následky to pro ně také nemělo. Pak ještě pálil Rachůnek, ale Grubauer zasáhl lapačkou.

Drama do poslední minuty

Hned na začátku závěrečného dějství po střele Romana Horáka netrefil z dorážky skákající puk ideálně Straka. Ve 44. minutě po Řezníčkově chybě ujel Höfflin, ale Novotný jeho blafák do bekhendu zlikvidoval. Vzápětí po přečíslení trefil německého brankáře Hlinka a v 47. minutě Němci znovu vedli, když Novotného překonal dorážející Möchel.

Za čtyři minuty ale Češi nepříjemnou ztrátu smazali, když se uvolnil Palát a vychutnal si Grubauera. Rozhodnout mohl už dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny Oldřich Horák, který trefil z levého kruhu tyč. Přerostův tým se dočkal v čase 59:00, kdy v přečíslení dvou na jednoho rozhodl po Strakově přihrávce Palát.

Česko - Německo 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Hlinka (Jeřábek, Frk), 51. Palát (R. Horák, Jeřábek), 59. Palát (Straka) - 23. Hauner (Brandl, Ohmann), 47. Möchel (Keil)

Rozhodčí: Kadyrov (Rus.), Konc - Tvrdoň (oba SR), Winge (Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články