Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi dostali od Rusů výprask 3:8 a čeká je boj o udržení

Buffalo  - Čeští hokejisté budou hrát na mistrovství světa hráčů do 20 let stejně jako před rokem pouze ve skupině o udržení. Přímý souboj s Ruskem o postup do čtvrtfinále pro ně skončil ostudným debaklem 3:8, přičemž sborná vedla 8:2 již v polovině zápasu. Do bojů o zachování příslušnosti k elitě půjdou svěřenci kouče Miroslava Přerosta s tříbodovým ziskem za výhru nad Nory (2:0) v rámci základní skupiny. Záznam utkání můžete sledovat zde.

Klíčový duel sice čeští mladíci dobře rozehráli a již po 113 vteřinách zaskočil soupeře Orsava, který bekhendem napodruhé dostal kotouč za záda gólmana Šikina, ovšem Rusy jako kdyby tento moment pouze nabudil. Vzápětí totiž musel na trestnou lavici Řezníček a již minutu a čtyři vteřiny po úvodní brance bylo vyrovnáno - bombou od modré čáry se prosadil Orlov.

Když pak v sedmé minutě vypadl puk za Mazancem v jeho brankovišti a pohodlně ho do branky doklepl Kuzněcov, Rusové už vedli. V polovině deváté minuty se po povedené akci Tarasenka prosadil úspěšným zakončením z úhlu do prázdné klece Golubjov a ruskou smršť zakončil v 11. minutě sám Tarasenko, když dorazil střelu Orlova do tyče české branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté do 20 let propadli proti Rusku

Rusové čtyřmi góly během šesti minut vyhnali z branky Mazance

Čeští junioři sice za svým soupeřem po všech směrech zaostávali, přesto se zdálo, že přesilovková trefa Straky z úvodu druhého dějství by je ještě teoreticky mohla vrátit do hry o postup do vyřazovacích bojů o medaile. Opak byl však pravdou a Rusové prakticky zkopírovali své střelecké manévry z první části hry. Čtyřmi góly v rozmezí mezi 25. a 31. minutou naprosto rozložili český tým, po šesté trefě vyhnali z branky Mazance, jehož nahradil Novotný, a především definitivně rozhodli o svém postupu mezi nejlepších šest týmů.

Třetí třetina se dohrávala pouze z povinnosti a čeští hráči mohli Rusům pouze děkovat, že ti ji odehráli v tréninkovém tempu a exhibičním duchu, neboť jinak by s velkou pravděpodobností došlo i na potupnou "desítku". Na začátku 52. minuty už pouze kosmeticky upravil výsledek na konečných 3:8 v přesilovce Hlinka.

Ve skupině o udržení se český výběr střetne s Německem a poté se Slovenskem. S tříbodovým ziskem za úspěch v souboji s Nory zatím vede tabulku skupiny, neboť Slováci zdolali Němce až v prodloužení (2:1) a mají tak na kontě dva body, Německo jeden.

Semifinále si kromě Švédů zajistili také Američané

Po hokejistech Švédska si zajistili přímý postup do semifinále i obhájci prvenství Američané. V závěrečném utkání základní skupiny A vyhrál zámořský tým nad Švýcarskem jen těsně 2:1, ale tříbodový zisk mu stačil k posunu na první příčku skupiny před Finsko. Finové změří ve čtvrtfinále síly s Ruskem, Švýcaři vyzvou Kanadu.

Pro Američany nezačal důležitý duel příliš dobře a když se na začátku osmé minuty trefil Pestoni, šli Švýcaři do vedení. Po více než třech minutách ale dokázal zámořský favorit srovnat krok zásluhou přesilovkového zásahu Kreidera a obrat dovršil chvilku poté, co se zápas zlomil do své druhé poloviny, útočník Callahan. Stav 2:1 se pak již do konce nezměnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články