Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští junioři prohráli na MS se Švédskem 3:6

Buffalo (USA) – Česká hokejová reprezentace do dvaceti let musí o čtvrtfinále mistrovství světa bojovat v zítřejším zápase proti Rusku. V utkání skupiny B Češi podlehli favorizovanému Švédsku 3:6, když doplatili na efektivitu soupeře v přesilových hrách. Duel se sbornou čeká svěřence trenéra Miroslava Přerosta na Nový rok v 1:00 SEČ. Pokud Rusové nezaváhají v noci s outsiderem Norskem, budou Češi muset k postupu do play off vyhrát.

Podobně jako v minulém zápase proti Kanadě český tým nad favoritem rychle vedl, ale pak nestačil. Švédové šli po 64 sekundách pykat za špatné střídání a šest sekund před vypršením trestu se prosadil u levé tyče branky Peterssona-Wentzela bekhendem Hlinka. Jenže v šesté minutě vyrovnal při Frkově trestu ze stejné pozice osamocený Johan Larsson. Další přesilovku využili Seveřané v 16. minutě díky Fribergovi, jemuž připravil ideální střeleckou pozici Rakell. Za 70 sekund se radovali Švédové znovu, když projel celé hřiště Fasth a přes bránící hráče prostřelil Mazance.

Češi nestačili rychlostně ani v úvodu druhé části. Mazanec ještě kryl šance Thörnberga a Fastha, ale v 25. minutě už plzeňského gólmana prostřelil Wännström. O pár sekund později nahradil Mazance v české brance Novotný, jehož ale hned při následném Tůmově vyloučení přivítal trefou už po 22 sekundách Fasth, který si připsal druhý zásah v utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko - Švédsko

V českém týmu vyčníval mladíček Frk

Přerostův výběr vrátil do hry benjamínek týmu Frk. Nejdříve ve 29. minutě zakončil sedmnáctiletý útočník přesnou ranou pod horní tyč svůj průnik po pravém křídle a v 35. minutě skóroval v přesilovce od modré čáry. Na kontakt mohl dostat české mladíky Straka. Těsně před pauzou při trestu Romana Horáka podržel Novotný svůj tým při šancích Fastha a Johana Larssona.

Další možnost českého výběru měl ve 46. minutě Řezníček, ale vzápětí dostal po chybě v české defenzivě prostor Järnkrok a blafákem do bekhendu rozhodl. V závěru mohli ještě zkorigovat výsledek v přesilovce Nestrašil a Palát, který trefil horní tyč. Švédové zůstávají ve skupině B stejně jako Kanada bez ztráty bodu. Na Silvestra se s ní utkají od 22:00 SEČ o první místo a přímý postup do semifinále.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články