Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Voráček a Klesla se podíleli gólem na výhře Columbusu

New York - Čeští hokejisté Jakub Voráček a Rostislav Klesla přispěli v úterním utkání NHL jednou brankou k výhře Columbusu 3:1 nad Calgary. Voráček se gólově prosadil poprvé po dvanácti zápasech, když si vybruslil od mantinelu do středu kluziště a střelou zápěstím otevřel skóre. Klesla pro změnu uzavřel gólový účet při závěrečné power play soupeře střelou z vlastního pásma.

Brankář Michal Neuvirth byl jedním z hlavních strůjců výhry Washingtonu 5:1 nad New Jersey, když kryl 35 ze 36 střel. Dvaadvacetiletého českého gólmana překonal pouze Patrik Eliáš, který v úvodu druhé třetiny vyrovnal na 1:1. Capitals ale ještě před druhou přestávkou odpověděli třemi dalšími góly a definitivně rozhodli.

Washington se výhrou vrátil do čela Jihovýchodní divize, neboť dosud vedoucí Atlanta podlehla na svém ledě St. Louis 2:4. Gólem a asistencí vedl hosty k úspěchu Vladimír Sobotka. Český útočník oba body zaznamenal v poslední třetině. Nejdříve vyhrál vhazování, po němž vstřelil od modré čáry třetí gól týmu Alex Pietrangelo. Po snížení domácích nakonec Sobotka v poslední minutě při závěrečné hře soupeře bez brankáře zachytil rozehrávku a střelou do opuštěné klece zpečetil výhru Blues.

Hokejisté Los Angeles ukončili sérii šesti výher Colorada, na jehož ledě zvítězili 5:0. U čtyř branek figuroval Dustin Brown, který dva góly dal a na další dva přihrál. I když vyrovnal své osobní bodové maximum, šestadvacetiletý útočník vyzdvihoval hlavně týmovou defenzivu. "Byl to náš nejlepší zápas, zejména v obraně. Náš brankář musel předvést jen dva těžší zákroky," prohlásil Brown. Gólman Jonathan Quick si připsal 23 zásahů a jedenáctou nulu v soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články