Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta poprvé v sezoně porazila Brno

Praha - Hokejisté Sparty zvítězili v předehrávce 32. kola extraligy nad Kometou Brno 3:2. Pražané porazili svého dnešního soupeře poprvé v sezoně a vyhráli ve čtvrtém z posledních pěti vystoupení v nejvyšší soutěži. I nadále však zůstávají na jedenácté příčce - při třech odehraných zápasech navíc ztrácejí na desátou Slavii pět bodů. Sparta ve svém posledním extraligovém vystoupení v tomto roce musela po prohřešku kapitána Výborného již po 19 vteřinách hrát ve čtyřech, ale oslabení bez větších potíží přežila a sama převzala iniciativu.

Dlouho stál Pražanům v cestě za vedoucím gólem Hovi, ovšem v polovině 11. minuty prostřelil brněnského brankáře překvapivou ranou z kruhu pro vhazování Treille a domácí vedli. Kometa si příliš šancí v první třetině nevytvořila, ale o to při nich byla nebezpečnější. V 15. minutě prokázal výtečný postřeh gólman Pöpperle, který dokázal zareagovat na několikrát tečovaný kotouč, který jako poslední usměrnil do sítě Hruška. Vzápětí měl slibnou možnost k vyrovnání Jaroslav Svoboda, ale ani nadvakrát nedokázal Pöpperleho překonat.

V úvodních minutách druhého dějství hrála v početní výhodě Sparta, a přestože se jí přesilovka vůbec nedařila, dokázala čtyři vteřiny před koncem Humlova trestu využít. Macholda nahodil puk od modré čáry, Smoleňák ho ze vzduchu parádně zasáhl a zvýšil na 2:0. Na začátku 35. minuty měl Hovi velké štěstí po závaru před svým brankovištěm a dorážce Kafky, který v tísni minul odkrytou branku.

Chvilku poté se prodral do šance Erat, ale v sevření dvou domácích beků zakončil pouze do Pöpperleho. Ve 38. minutě opouštěl led s krvavým zraněním Malec, jenž si při velké šanci Sparty obětavě lehl do střely a kotouč ho trefil do obličeje. Místo třetího gólu Pražanů naopak přišlo na druhé straně snížení, když Kvapilovu akci úspěšně zakončil Veselý.

Ve 44. minutě měli Jihomoravané jedinečnou příležitost vyrovnat, když hráli 41 vteřin přesilovku čtyři na tři a následně ještě necelou minutu v pěti proti třem. Přestože byl Pöpperle v jednom ohni, puk za svá záda nepustil. V 53. minutě se naopak proti pravidlům provinili hosté a Broš je za to potrestal úspěšnou dorážkou již po pěti vteřinách.

Zdálo se, že Sparta dovede zápas bez problémů k tříbodovému zisku, jenže v polovině 57. minuty skóroval pohotovou dorážkou z bezprostřední blízkosti Erat a opět snížil na jednobrankový rozdíl. Více než půl minuty před koncem zkusili hosté štěstí se šesti hráči v poli, ale bez úspěchu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články