Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Černá série skončila, jásají ruská média po moskevském turnaji

Moskva - Jako protržení černé série neúspěchů komentují ruské deníky vítězství ruské hokejové reprezentace na moskevském turnaji seriálu Euro Hockey Tour. Snad žádný z komentátorů neopomenul upozornit, že tentokrát sborná hladce zdolala český tým s řadou hráčů, kteří Rusům uštědřili porážku v květnovém finále mistrovství světa. "V Moskvě ruský tým přerval až příliš dlouhou sérii neúspěchů na velkých turnajích, která začala už na loňském Channel One Cupu, kdy ho předčili Finové. Mrzutá série zahrnula další tři etapy turnaje a také velmi bolestná selhání na olympiádě ve Vancouveru, kde mužstvo vypadlo už ve čtvrtfinále, a na šampionátu v Německu, kde ho v rozhodujícím zápasu překonali nefavorizovaní Češi," napsal Kommersant.

V Moskvě však podle něj ruský výběr zažil jen jediný těžký zápas - čtvrteční duel se Švédy, kteří dokázali domácí celek zaskočit nebývalým úvodním náporem. Pak už moskevská hala zažila jen "veselý hokej". I v zápase s Čechy měla sborná od počátku převahu.

Sovětskij sport vyšel na titulní straně s palcovým titulkem "Vyburcovali se!", pod kterým opěvuje dlouho očekávaný triumf ruské reprezentace jako nový počátek vítězných tažení po šesti neúspěších. "Po turnaji Karjala měla Euro Tour hned tři lídry. Teď je jen jediný - Rusko!"


Rusové podle komentátora "bez zvláštní námahy" porazili český tým, jehož kostru tvořili mistři světa, vítězové nad ruskými hvězdami z NHL. Navíc v brance stál Jakub Štěpánek, jenž vytlačil z petrohradské sestavy hvězdného Jevgenije Nabokova. Pomsta za kolínské finále MS se však podle trenéra Vjačeslava Bykova povedla i díky tomu, že na rozdíl od května nebyli Češi ochotni na ledě "umírat".

Bykovova nespokojenost, kontrastující s výsledky turnaje, podle Sport-Expressu pramení nejspíš z toho, že hokejová revoluce, kterou sborné naordinoval, selhává na všech frontách. Hráči nechápou trenérovy záměry ohledně "nového modelu totálního hokeje", protože tvrdý presink po celém kluzišti s důrazem na obranu naprosto odporuje ruským tradicím a také "cizorodý" kanadský styl spíš odpovídá tamním hřištím.

Ale Bykov se podle komentátora stále nachází pod vlivem drtivé porážky od Kanady v olympijském čtvrtfinále, jakkoli se s odstupem času zdá, že prohru nezavinila taktická zaostalost, ale nejistý a nespolehlivý výkon brankáře Nabokova. Izvestija naopak míní, že sborné se v souladu s Bykovovými záměry už daří ideálně přecházet do útoku, jako by střední pásmo neexistovalo. Jedinou slabinou tak zůstává velmi slabá obrana, třebaže i v defenzivě chyb ubylo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články