Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sobotka třemi body pomohl St. Louis k výhře nad Los Angeles

St. Louis - Český útočník Vladimír Sobotka se ve čtvrtečním utkání NHL podílel gólem a dvěma asistencemi na vítězství St. Louis Blues nad Los Angeles 6:4. Sobotka, který byl vyhlášen druhým hráčem zápasu, ve 26. minutě nejprve svou třetí trefou v sezoně vyrovnal na 2:2, poté přihrál na následující dva góly svého týmu, jenž se dostal do vedení 4:2. Králové ještě do druhé přestávky vyrovnali na 4:4, vítězný pátý gól vstřelil tři minuty před koncem třetí třetiny Alexander Steen. Šestý zásah pak přidal v poslední minutě do prázdné branky při power play soupeře David Backes.

Sérii tří porážek ukončili hokejisté Montrealu, kteří i díky jedné přihrávce obránce Jaroslava Špačka porazili Boston 4:3. Hrdinou večera se stal útočník Max Pacioretty, jehož Canadiens před pár dny povolali z farmy v AHL, kde byl nejproduktivnějším hráčem. Pacioretty ve svém letošním druhém utkání vstřelil důležitý gól na 3:1 a poté přihrál na čtvrtou branku svého týmu.

Trenér Jacques Martin měl šťastnou ruku, když dvaadvacetiletého útočníka zařadil do formace s Brianem Giontou a Scottem Gomezem. Oba veteráni totiž vedle něho ožili - Gomez v druhém utkání po sobě zaznamenal dvě asistence, Gionta podruhé v řadě skóroval.

Teprve druhé vítězství z posledních dvaadvaceti zápasů vybojovali New York Islanders, kteří porazili Anaheim 3:2. Domácí získali rozhodující náskok už v první třetině, kdy během 99 sekund vstřelili tři góly. "Je skvělé, že jsme vyhráli, ale žádnou velkou radost z toho nemáme. Kdybychom vyhráli deset zápasů v řadě, pak bychom se teprve radovali," podotkl brankář Rick DiPietro, který k vítězství přispěl 30 úspěšnými zákroky.



Do sestavy Islanders, kteří přerušili sérii šesti porážek, se po dvou zápasech vrátil obránce Radek Martínek, který absentoval kvůli zranění ruky. Svůj osmý gól v sezoně vstřelil útočník Martin Hanzal a pomohl Phoenixu vybojovat bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech na ledě New Yorku Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články