Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeňští hokejisté přestříleli Liberec 6:5

Liberec - Hokejisté Plzně zvítězili v předehrávce 30. kola extraligy na ledě Liberce těsně 6:5. Západočeši vedli na konci 51. minuty již 6:2, ale v závěru se báli o tříbodový zisk. Nakonec se však díky němu přiblížili k desátému Litvínovu na sedm bodů. Liberec prohrál po sérii pěti vítězství. Indiáni pod Ještědem mnohem lépe začali a již na začátku druhé minuty úspěšně dorazil puk Straka. V deváté minutě inkasoval Pinc v domácí brance podruhé, když rychlý brejk zakončil přesnou střelou pod horní tyč Duda.

Plzeň poté vcelku s přehledem a také s přispěním dvou přesilovek kontrolovala dění na ledě, ale žádnou ze svých dalších šancí neproměnila. Krátce po návratu z trestné lavice ji naopak vytrhl z bohorovného klidu Nedvěd, který založil akci, na jejímž konci stál úspěšně zakončující Špaček a 54 vteřin před první přestávkou snížil.

Dvoubrankový náskok vrátil Západočechům na začátku 25. minuty Lammers, který zakončil přesnou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování přečíslení dvou na jednoho. O 25 sekund později vystřídal Vošvrda v domácí brance Pince. Ve 33. minutě orazítkoval Modrý překvapivou střelou z úhlu od bočního hrazení tyč. Krátce nato se však naopak radovali Bílí Tygři, když se při přesilovce prosadil z mezikruží Klimenta a snížil na 2:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Liberec - Plzeň

Také třetí dějství načala Plzeň gólem, který si však vstřelili domácí nešťastně sami. Připsán byl nakonec Hanzlíkovi. V závěrečné desetiminutovce se začaly dít velmi zajímavé věci. Nejprve během pouhých 15 vteřin zvýšili dokonce na 6:2 pro hosty bombou Vostřák, jemuž při přesilovce ideálně do jízdy nabil Vlasák, a Martin Heřman. Zdálo se být definitivně rozhodnuto, přesto si domácí lavička vyžádala oddechový čas. A výsledek se brzy dostavil.

V 53. minutě využil už po 22 vteřinách početní výhodu svým druhým zásahem v utkání osamocený Klimenta. Jen 20 sekund nato přidal další gól domácích Trončinský a Liberec vycítil šanci na zvrat. Ta výrazně vzrostla v 57. minutě po gólu Podkonického, ale plzeňští hokejisté se nakonec ubránili.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 5:6 (1:2, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 20. Špaček (Vak, Nedvěd), 35. Klimenta (Čakajík), 53. Klimenta (Vak, M. Hořava), 54. Trončinský (Víšek, Podkonický), 57. Podkonický (Víšek) - 2. Straka (Vlasák), 9. Duda (Straka, Vlasák), 25. Lammers (Diviš, Petruška), 44. Jiří Hanzlík, 51. Vostřák (Vlasák, Jan Kovář), 51. M. Heřman. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4 122.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články