Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejové ohlasy: Duda si působení v Plzni hlavně užívá

Plzeň - Na deset bodů se i po odečtu 19 bodů v kauze neplatných registrací přiblížili hokejisté Plzně desítce zajišťující předkolo play-off. Výraznou měrou se o to zasloužil útočník Radek Duda, který na západ Čech zamířil na hostování do konce prosince z prvoligového Chomutova. K výhře nad Zlínem 4:1 přispěl třemi body za dvě branky a jednu asistenci. V dosavadních pěti utkáních v plzeňském dresu si připsal stejný počet branek a dvě přihrávky.

"V Chomutově jsem byl vrchním spalovačem šancí, ale tady hraju s nejlepším hráčem v lize," narážel jedenatřicetiletý útočník na spolupráci s plzeňským kapitánem Martinem Strakou, který mu přihrál na oba góly. "Jde o to, naladit se na Dědkovu (Strakovu) frekvenci. Snažím se mu pomáhat a hokej si s ním hodně užívám. Vlastně si takhle zavzpomínám na mistrovství světa 2003, kde jsme spolu nastupovali," hodnotí působení ve druhém útoku Indiánů po boku Straky a Nicka Johnsona.

Radek Duda:

"Je to nádhera hrát s takovými spoluhráči, jako jsou Modrák (Modrý), Vlasy (Vlasák) nebo Hanzelka (Hanzlík). Jsem rád, že si na mě Plzeň vzpomněla a já si tady hokejově užívám. Chci klukům pomoct a mít radost z hokeje."

Je nám líto, video expirovalo.
Bílí Tygři Liberec - HC MOUNTFIELD

Samotný Duda kromě dvou branek přispěl k tříbodovému zisku také krásnou asistencí na trefu Pavla Vostřáka ve vlastním oslabení. "Všiml jsem si, že Leška tam dal Hamrlíkovi špatný puk, a tak jsem se ho zmocnil. Když jsem potom viděl jejich beka, jak na mě jde, tak jsem měl jasno o tom, co udělám. Jednou jsem si chtěl taky něco takového vyzkoušet. Povedlo se mi na sebe navázat toho beka i gólmana a viděl jsem, že Pavel Vostřák už to dává do prázdné branky," popsal situaci znamenající branku na 4:1, kterou připravil nečekanou asistencí z otočky.

Pohl utnul třineckou sérii a do čela posunul Vítkovice

Gól vítkovického útočníka Petra Pohla znamenal výměnu stráží v čele hokejové extraligy. Díky jeho trefě Vítkovic v derby přetlačily Třinec 3:2 a vystřídaly Oceláře na prvním místě. Pohl zároveň ustřihl sérii deseti utkání, ve kterých tým kouče Pavla Marka bodoval. I druhé letošní derby potvrdilo, že vzájemné souboje obou ocelářských týmů jsou vzácně vyrovnané. Vítkovice vrátily soupeři navlas stejnou prohru z první čtvrtiny.

Dvě branky Václava Varadi v zápase nebyly Ocelářům nic platné. Přitom jediný Varaďův gól první derby ve Werk Aréně rozhodl. "Prohráli jsme s dobrým mužstvem. Nechali jsme tam všechno, ale výsledek není příznivý," povzdechl si Varaďa. "Vítkovice jsou pro mě letos velkým překvapením. Je
vidět trenérská práce Mojmíra Trličíka a Zdeňka Motáka, kluci v to věří a makají jako manšaft," uznal třinecký útočník.

Rozdílovou trefu obstaral Petr Pohl ve 36. minutě po parádním průniku středním pásmem. Excelentní bruslař se vyhnul třem Ocelářům a nakonec ještě ze střední vzdálenosti zavěsil. "Taková akce se může stát v zápase často. Když jedete na tři beky, snažíte se dostat do nějaké střelecké pozice a zakončit. Já ani nemám nějakou zázračnou střelu, nějak to tam spadlo," řekl Pohl.

Klimenta byl rád, že odčinil vyloučení další brankou

Liberečtí hokejisté i podruhé v sezoně dokázali porazit soka z Českých Budějovic. Převahu Bílých Tygrů zužitkoval dvěma góly útočník Tomáš Klimenta, který byl rád, že pojistil výsledek v 53. minutě na 3:1, když předtím při jeho vyloučení a trestu Zdeňka Ondřeje Jihočeši díky Františku Ptáčkovi snížili.

"Byli jsme lepším týmem a zaslouženě jsme zápas dovedli do vítězného konce. Bylo by pro nás hodně kruté, kdybychom o body v závěru přišli. Já se tam bohužel nechal vyloučit v útočném pásmu a hosté to potrestali. Naštěstí jsme to dokázali za pár minut odčinit a definitivně strhnout vítězství na naší stranu," řekl Klimenta.

Tomáš Klimenta:

"Je to jedna z věcí, která nás i přes vyhrané zápasy provází. Hlavně doma se v přesilovkách dost trápíme. Těžko se nám dostává do útočného pásma. Řešíme to kombinačně i nahozením, ale bohužel nám často hloupě přeskočí puk a soupeři se snadno podaří vyhodit."

Jediným slabým momentem domácích v zápase byly přesilové hry, které se libereckým hráčům vůbec nedařily. Z nabízených osmi nedokázali využít ani jednu. Navíc v některých měli velký problém vůbec se usadit v pásmu. Klimenta ale věří, že intenzivní práce v tréninku se vyplatí a Bílí Tygři budou v přesilovkách úspěšnější už v následujícím utkání proti Zlínu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články