Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice se pod širým nebem utkají s Brnem

Pardubice - Hokejisté Pardubic se v historicky prvním extraligovém utkání pod širým nebem střetnou 2. ledna 2011 s Kometou Brno. Souboj v rámci 36. kola české nejvyšší soutěže se bude hrát od 12:30 na plochodrážním stadionu ve Svítkově, jehož kapacita bude přibližně 25 tisíc diváků. Zápas oficiálně nazvaný Open Air Game 2011 bude zároveň pokusem o překonání diváckého rekordu novodobé historie české soutěže.

"My sami jsme ten projekt zvažovali dlouhá léta, nicméně jsme neměli finanční prostředky, ale ani možnosti, odpovídající technickým požadavkům, které jsou pro tento projekt stěžejní," řekl na dnešní tiskové konferenci v Pardubicích generální manažer klubu Zbyněk Kusý. "O projektu bylo rozhodnuto zhruba před měsícem, a byť jsme zvažovali i některé jiné soupeře pro toto utkání, nakonec jsme se rozhodli pro 2. ledna a za soupeře zvolili Kometu Brno," dodal.

Stanislav Šulc:

"Bude potřeba jít tomu naproti některými drobnými úpravami, například tím, že se utkání odehraje za pomoci klasických brankových rozhodčích bez videosystému, ale to jsou drobné záležitosti. Důležité je, že budeme moct být tady u nás svědky něčeho, co jsme dosud mohli vidět jen v televizi."

Je nám líto, video expirovalo.
Extraliga pod širým nebem

Prodej vstupenek bude zahájen v pondělí 6. prosince na pokladnách pardubické ČEZ Areny. Lístky budou k dostání v cenových relacích od 450 do 1 000 korun. V prodeji budou také VIP vstupenky za 1 500 a 5 000 korun. Zápas, který bude mít doprovodný program včetně utkání legend obou týmů na 3x15 minut, bude živě vysílat ČT4, jejíž přenos začne ve 12 hodin. "Není to standardní záležitost, ale je to věc, které je podle našeho názoru potřeba všestranně pomoci. Je na místě ocenit ten entuziasmus a odvahu do něčeho takového jít," vyzdvihl snahu Východočechů ředitel extraligy Stanislav Šulc. "Potom stojí za to překonat některá úskalí," doplnil.

Z celkové kapacity přibližně 25 tisíc míst bude více než 17 tisíc vyhrazeno k sezení a osm tisíc k stání. Nejvyšší návštěva v historii tuzemské nejvyšší soutěže přišla v roce 1962 na utkání Spartak Sokolovo - ZKL Brno, kdy do nové otevřené sportovní haly zavítalo 18 500 diváků. Nejvyšší návštěvou české extraligy je pak 17 123 diváků, kteří předloni dorazili do pražské O2 areny při rozhodujícím sedmém finále mezi Slavií a Karlovými Vary. Souboj pod širým nebem ale zároveň bude "běžným" extraligovým zápasem o body a z toho pohledu musí také splňovat obvyklé náležitosti.

Zbyněk Kusý o počasí:

"Nelze odhadnout, jaké to počasí může být, ale podle dlouhodobé předpovědi by teplota mohla být mezi nulou a pěti stupni Celsia. Nemělo by pršet ani chumelit. Jestli to tak bude, to nikdo neví, je to na 65 procentech."

Náklady na uspořádání zápasu se podle Kusého pohybují mezi 15 a 16 miliony korun bez DPH. "Většinu pokryje prodej vstupenek a naši obchodní partneři. Je to obrovská částka, i kvůli technologiím, které si musíme koupit a postavit je na jiném než našem stadionu," uvedl Kusý s tím, že materiál se začne do dějiště zápasu navážet již tento týden. "Od příštího týdne se začne připravovat a stavět. Ledovou plochu bychom měli mít k dispozici někdy koncem prosince," přiblížil Kusý. Počasí je jediným faktorem, který může celou událost zhatit. Podle Kusého je ale vedení klubu připraveno i na plán B.

Hlavní slovo, zda se zápas při nepřízni počasí odehraje či nikoliv, bude mít rozhodčí. "To necháme na něm, je povinen ty podmínky vyhodnotit stejně jako v každém jiném utkání. Plán B však myslí i na to, kdy by se případně hrálo a kde. Po dohodě obou oddílů a za souhlasu ředitele ligy bychom zápas případně přesunuli na večer nebo na jiný den," řekl Kusý. V první třetině zápasu nastoupí Pardubičtí v historických dresech. "Vybrali jsme dresy z hluboké klubové historie a doufám, že se divákům budou líbit. Dresy pak budou použity pro charitativní účely. Tento samý nápad patrně využije i Kometa," řekl Kusý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články