Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Edmonton ukončil v NHL sérii bez výhry na domácím ledě

Edmonton - Hokejisté Edmontonu porazili v jediném čtvrtečním utkání NHL Colorado 3:2 a poprvé po šesti zápasech si připsali vítězství na domácím ledě. Naposledy vyhráli před vlastními fanoušky 10. října. Rozhodující gól vstřelil pouhých 28 sekund před koncem třetí třetiny Taylor Hall, jednička letošního draftu. Velkou zásluhu na vítězství Oilers měl i brankář Martin Gerber, který zlikvidoval 35 z 37 střel. Švýcarský gólman nastoupil v NHL poprvé od dubna 2009, celou uplynulou sezonu strávil v Evropě.

"Byl to ohromně důležitý gól pro náš tým a je jedno, kdo ho vstřelil," řekl po utkání Hall, který se trefil popáté v sezoně a připsal si svůj první vítězný gól v NHL. "Je to zážitek zvednout po utkání ruce nad hlavu a vědět, že jste do toho dali celé srdce, zvlášť před domácími fanoušky," dodal Hall.


Edmonton na rozdíl od posledního utkání, kdy podlehl 0:5 Phoenixu, zachytil začátek zápasu a už po 4 minutách vedl 2:0. Hosté sice vzápětí snížili a v úvodu druhé třetiny už bylo vyrovnáno, nakonec se však přeci jenom Oilers radovali ze zisku dvou bodů.



"Jedním z důvodů, proč jsme prohráli zápasy, byl jednoznačně slabší začátek. I když soupeř nedal rychle gól, zahltil nás řadou střel a získal kontrolu nad utkáním. Dnes jsme to naopak byli my, kdo udeřil hned na začátku. Ty dva góly nám dodaly velkou odvahu," podotkl Hall.

Na jeden gól Avalanche přihrál český útočník Milan Hejduk, který tak potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v lize. S 24 body za 7 gólů a 17 asistencí má Hejduk tříbodový náskok před Tomášem Plekancem z Montrealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články