Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hanzal dal dva góly a Phoenix pokračuje ve vítězném tažení

Glendale (USA) - Hokejisté Phoenixu porazili v jediném úterním utkání NHL Edmonton 5:0 a připsali si sedmou výhru v řadě. Velký podíl na triumfu Kojotů měl i český útočník Martin Hanzal, který vstřelil dva góly. Hanzal už po 48 sekundách hry otevřel skóre utkání, v 54. minutě svou šestou trefou v sezoně zvyšoval na 4:0. Hanzal byl přesto vyhlášen až třetí hvězdou večera, ještě lépe zámořští novináři hodnotili výkon Leeho Stempniaka, který dal dva góly a na další přihrál a brankáře Ilji Bryzgalova, který zneškodnil všech 23 střel Oilers a poprvé v sezoně vychytal čisté konto.

Phoenix, jenž před úspěšnou sérií vyhrál jen čtyři z úvodních čtrnácti zápasů v sezoně, přeskočil Los Angeles v čele tabulky Pacifické divize a ztrácí pouhý bod na lídra Západní konference Detroit. Zápas se od začátku hrál v režii Kojotů, kteří v první třetině přestříleli svého soupeře v poměru 16:4. Edmonton, jenž se krčí na posledním místě Západní konference, tak prohrál první třetinu na střely už v patnáctém utkání za sebou. "Na začátku sezony jsme hráli hrozně nedisciplinovaně. Jakmile jsme omezili počet vyloučených a přestali jsme sami sebe dostávat pod tlak, začali jsme vyhrávat. Je to tak jednoduché," vysvětloval po utkání Hanzal.

"Jsme tým v každém významu tohoto slova," nechal se slyšet trenér Dave Tippet. "V každém zápase vezme na sebe zodpovědnost někdo jiný a rozhodne utkání. A k tomu máme mužstvo, které se naučilo, jak hrát, aby vyhrávalo zápasy. Všichni makají na sto procent, navíc máme v brance skvělého gólmana," dodal Tippet.

Jeho protějšek Tom Renney byl zklamaný, že Oilers nedokázali navázat na své nedělní vítězství na ledě Anaheimu. "Vyhráli jsme jeden zápas a začali jsme se snad cítit jako vítězové Stanley Cupu nebo co. Nevím, co to mělo znamenat. Dnešní zápas mi přišel jako hodně špatný vtip," hřímal Renney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články