Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Montreal porazil i díky českým asistencím Boston 3:1

Boston (USA) - Hokejisté Montrealu porazili v NHL Boston 3:1 a na ledě Bruins si připsali čtvrtou výhru za sebou. Dvěma přihrávkami se na vítězství podílel český útočník Tomáš Plekanec, jednu asistenci přidal také obránce Roman Hamrlík. Dařilo se českému gólmanovi Ondřeji Pavelcovi z Atlanty. Thrashers i díky němu vyhráli 5:1 nad Minnesotou a ukončili třízápasovou sérii porážek. Česká gólman, který po kolapsu v úvodním utkání sezony tři týdny nehrál, si připsal první výhru v sezoně a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Skóre zápasu Montreal – Boston otevřel obránce P. K. Subban, který si při přesilové hře připsal první gól v základní části NHL v kariéře. O vyrovnání se postaral slovenský obránce Zdeno Chára, když v 16. minutě prostřelil Careyho Price. Montreal získal zpět vedení už po 39 vteřinách závěrečné třetiny, kdy se při přesilovce po spolupráci s Cammallerim a Plekancem trefil Brian Gionta. Třetí branku Canadiens přidal Scott Gomez.

Střeleckou podívanou nabídli hokejisté Philadelphie, kteří i díky hattricku Jeffa Cartera vyhráli v Carolině 8:1. Flyers před zápasem strávili pár dní na golfu v Pinehurstu, kam je vzal trenér Peter Laviolette. "Asi bychom to měli dělat každý týden, když potom dáme osm gólů," řekl Carter, který dal tři branky v jednom utkání podruhé v kariéře. V dresu Hurricanes odehrál jubilejní 100. zápas v NHL český útočník Jiří Tlustý.

Třemi góly se při výhře 6:3 nad Tampou Bay blýskl i Alexander Sjomin z Washingtonu, v jehož brance odchytal celý zápas Michal Neuvirth a přispěl Capitals k šestému vítězství za sebou. Sjomin navíc přidal dvě přihrávky a celkem si v utkání připsal pět bodů. Zastínil tak svého slavnějšího spoluhráče Alexandra Ovečkina, který jeden gól dal a na dva přihrál, i lídra kanadského bodování a nejlepšího střelce soutěže Stevena Stamkose z Tampy (1+1). "Na co sáhne, mění ve zlato. Doufám, že mu to ještě dlouho vydrží," řekl na Sjominovu adresu trenér Bruce Boudreau.

Pavelec kryl v zápasu Planty s Minnesotou 32 střel, žádná ho však příliš neprověřila. Přesto si pochvaloval, že odchytal nejlepší zápas v sezoně. "Určitě. Hlavně proto, že jsem konečně vyhrál," citoval třiadvacetiletého Pavelce server nhl.com.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články