Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Voráček se dvěma góly podílel na kanonádě Columbusu

New York - Český hokejový útočník Jakub Voráček se v NHL podílel dvěma góly na kanonádě Columbusu, který rozstřílel St. Louis 8:1. Voráček, jenž měl dosud na kontě jediný gól, v 7. minutě otevřel skóre zápasu, na začátku druhé třetiny zvýšil už na 4:0 a na konci byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Blue Jackets se podařilo zcela rozložit obranu St. Louis, kteří vyhráli předchozích sedm zápasů v řadě a v posledních šesti duelech inkasovali dohromady jen čtyři branky. Po Voráčkově druhém gólu se poroučel na střídačku slovenský gólman Jaroslav Halák, jenž v uplynulých pěti zápasech třikrát vychytal čisté konto.

Povedený večer prožil ve středu také další český útočník Michael Frolík, jenž gólem a dvěma asistencemi přispěl k vítězství Floridy nad Torontem 4:1. Brankář Tomáš Vokoun zneškodnil 32 z 33 střel, o čisté konto ho připravil až šest a půl minuty před koncem Michail Grabovskij.

Ještě hůře než Toronto jsou na tom New York Islanders, kteří podlehli na ledě Anaheimu 0:1 a prohráli už poosmé za sebou. Kačerům k vítězství stačilo pouhých čtrnáct střel na branku, jediný gól zápasu dal v 44. minutě Saku Koivu. Brankář Anaheimu Curtis McElhinney si připsal 27 zákroků a vychytal první čisté konto v NHL.


Bez vítězství na domácím ledě zůstávají New Jersey Devils. Poslední tým Východní konference podlehl Buffalu 4:5 po samostatných nájezdech a v sedmém zápase před vlastními fanoušky vytěžil teprve druhý bod.

Krizi prožívá také Pittsburgh, jenž podlehl Bostonu 4:7 a připsal si šestou porážku z posledních osmi utkání. Penguins vedli po dvou třetinách 4:2, ve třetí části však totálně vyhořeli, když inkasovali pět gólů. Nedařilo se ani obhájcům Stanley Cupu z Chicaga, kteří prohráli 1:2 s Phoenixem a z posledních sedmi zápasů vytěžili pouhé čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články