Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejisté Pardubic přehráli České Budějovice jasně 3:0

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v 19. kole extraligy České Budějovice 3:0 a po předchozí sérii pěti domácích porážek vyhrál úřadující mistr před vlastním publikem potřetí v řadě. Dvěma góly se na vítězství Eatonu podílel obránce František Kaberle, gólman Adam Svoboda udržel poprvé v sezoně čisté konto. Mountfield naopak potřetí za sebou vyšel venku bodově naprázdno.

V úvodu se hrálo bez velkých šancí, ale gólmani Svoboda ani Kovář si nemohli stěžovat na nedostatek práce, protože čelili několika střeleckým pokusům. Ve třetí minutě si po jedné z nich u pardubické branky raději sudí Hribik s Jeřábkem prověřili u videorozhodčího, zda puk nepřešel brankovou čáru. Domácí se ubránili při Špirkově vyloučení a ve 12. minutě otevřeli skóre, když Nakládal našel zpoza branky volného Buchteleho, který překonal Kováře. Potom neprostřelil z nadějné pozice klubko bránících hráčů hostující Pletka, vzápětí šel pykat a Eaton v přesilovce zvýšil náskok. V 15. minutě po přihrávce útočníka Koláře z mezikruží zamířil přesně do levého horního rohu Kovářovy branky Kaberle.

Ani ve druhé třetině se diváci velkého počtu šancí nedočkali. Zkorigovat stav se snažil v polovině utkání chytře zpoza branky Mertl, ale na Svobodu nevyzrál. Pardubice pojistily náskok v 36. minutě, kdy napřáhl od modré čáry Kaberle a připsal si druhou trefu v utkání. Zvýšit náskok mohl Bartek a pak se domácí zlobili na čárového sudího Podrazila, že přerušil hru pro ofsajd v době, kdy se řítili dva jejich hráči sami na Kováře.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pardubice - České Budějovice

Na začátku závěrečného dějství se hosté neprosadili při vyloučení Kočího a Východočeši si hlídali bezpečný náskok. Skóre se už nezměnilo ani při 55 vteřin trvající přesilovce Pardubic pěti proti třem. Jihočeši, kteří se v případě vítězství mohli posunut minimálně do pátku do čela tabulky, nesebrali Svobodovi čisté konto ani v závěru při Rákosově trestu. Osmnáct sekund před koncem se ještě poprali domácí Nakládal a hostující Roman Pšurný.

HC Eaton Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Buchtele (Nakládal, Radil), 15. Kaberle (Kolář I, Koukal), 36. Kaberle (Kolář I, Koukal). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 8 045.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články