Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta vybojovala v Mladé Boleslavi první výhru venku

Mladá Boleslav - Hokejisté pražské Sparty zvítězili v předehrávce 33. kola extraligy v Mladé Boleslavi 2:0, poprvé v sezoně uspěli na soupeřově ledě a po více než měsíci si připsali tříbodový zisk za výhru v základní hrací době. Mladá Boleslav již přes 210 minut neskórovala ze hry. Své první čisté konto v ročníku vychytal Tomáš Pöpperle, branky vstřelili Petr Ton a Jakub Koreis.

Oba týmy vycházely od začátku ze zabezpečené obrany a šance se rodily jen velmi těžko. V páté minutě protáhl domácího gólmana Schwarze střelou přes obránce Ton, k dorážce se ještě dostal Broš, ale Schwarz stihl zareagovat i na tuto situaci a levým betonem puk vyrazil. Na konci 10. minuty zkoušel štěstí Lehikoinen, Pöpperlemu puk propadl za zády do brankoviště, Sparta ho však stihla uklidit do bezpečí.

Chvilku nato mohl otevřít skóre Pabiška, radost mu ovšem překazil Pöpperle. Následně se hrálo ve čtyřech na obou stranách, Broš v pozici posledního hráče ztratil kotouč a na hostujícího brankáře se řítili Nouza s Jindrou, jenže Pöpperle jejich kombinaci při zakončení přečetl a znovu uchránil Spartu od pohromy. I proto odcházela obě mužstva poprvé do šaten za bezbrankového stavu.

Druhé dějství zahájila lépe Sparta. Ve 25. minutě si při přesilovce najel do dobré střelecké pozice Ton, vzápětí dostal kotouč a zblízka propálil bezmocného Schwarze. Po chvilce hráli Pražané další přesilovku, Broš v ní našel parádní přihrávkou za zády domácích beků Bartánuse, ale jako kdyby tím slovenského kanonýra překvapil.

Nechybělo mnoho a náskok Sparty navýšil po překvapivém slalomu obránce Salcido, za zády Schwarze už však zpoza branky nedokázal dostat kotouč za brankovou čáru. K přesilovce se poté dostali i Mladoboleslavští a Vrbata dokonce rozjásal většinu hlediště, ale jen na kratičký okamžik, neboť svou střelou rozvlnil pouze boční síť.


Kostrbatý hokej plný nepřesností pokračoval i ve třetí části. Vybočila z něho snad jen individuální akce Gajovského, který se ve 48. minutě skvěle protáhl až do zakončení, jenže na Pöpperleho už recept nenašel.

Naopak ještě více mohl přiblížit hosty vytouženému tříbodovému zisku v 51. minutě Hanzlík, z dobré pozice ale orazítkoval jen pravou tyč. V 57. minutě domácí chybovali při vlastní přesilovce, Koreis nejprve ustál faul soupeře a následně tváří v tvář Schwarzovi zavěsil přesně pod horní tyčku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články