Kouč Sparty Holaň: Keců už bylo dost, teď jsou na řadě činy

Praha - Dost bylo řečí, teď je potřeba začít něco dělat přímo na ledě. To je podle trenéra hokejistů Sparty Miloše Holaně jediná cesta, jak se mohou Pražané dostat ze současné krize. Ambiciózní klub si v neděli připsal na ledě posledního Kladna osmou porážku v zápasech na kluzištích soupeřů, kde ještě ani jednou neuspěl. "Není to jednoduchá situace, je to ale moje práce. Snažím se tomu dávat maximum, pořád věřím a myslím si, že keců už bylo dost. Teď jsou na řadě činy, a to si musí dát hráči do hlavy," řekl Holaň.

Sparta je v extraligové tabulce předposlední, od Kladna ji dělí jen tři body. "Bylo to vyvrcholení těch sraček, které tady jsou. Věřím, že to byla konečná tečka. Že už nic horšího nás snad už nemůže potkat. Je to velké vzpamatování z toho, kde jsme," vrátil se Holaň k poslednímu zápasu.

Své pocity ale popisoval těžko. Naštvaný prý není. "To není to správné slovo. Těžko hledat to pravé, které by to vystihovalo. Můžete být na hráče naštvaný, ale je to realita. Musí se s tím bojovat. Zklamaní jsme všichni, to je jasné," podotkl Holaň.


Sparťané zatím získali 16 bodů, patnáct z nich ale v domácích zápasech. Ani v Tesla aréně sice Holešovičtí nedokážou vyhrát v normální hrací době za tři body, ale vítězí v prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Venku však na vydřené domácí výhry nedokážou navázat, což se potvrdilo i proti Kladnu. Předtím přitom Sparta dvakrát vyhrála doma. "Je to škoda. Věřil jsem, že se to těmi dvěma zápasy nakopne. Ale zase přišel kolaps. Škoda, že si mužstvo šňůru nenatáhne," litoval Holaň.



Situace Holaně i jeho asistenta Davida Volka není jednoduchá ani z pohledu, že jim nyní prakticky neustále hrozí odvolání od týmu. Generální manažer Sparty Petr Bříza se však nechce říci, zda je jejich odvolání na pořadu dne. Momentálně tak ani není jisté, že Holaň s Volkem povedou tým v úterním zápase na ledě Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články