Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovarský bek Prošek má být už brzy propuštěn z nemocnice

Zlín - Včerejší zápas 11. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Zlínem a Karlovými Vary poznamenalo zranění Romana Proška. Zadákovi Energie při rychlém zásahu spoluhráčů a lékařů vytáhli zapadlý jazyk a Prošek skončil v nemocnici s otřesem mozku, kde zůstal na pozorování. V těchto chvílích leží na traumatologii v Baťově nemocnici, ale zítra by už měl být propuštěn domů.

Běžela teprve šestá minuta zápasu, když Bedřich Köhler najel u hrazení do Romana Proška. Karlovarský obránce zůstal po střetu bezvládně ležet na ledě. "Celý zápas jsem měl problémy, abych se mohl soustředit, protože jsem tam přijel první. Jak jsem neohrabaný, rukavice než si sundám, tak první, co bylo, že jsem se snažil volat na kluky, aby přišli. Naštěstí přijel první Martin Zeťovič, vytáhl Romanovi jazyk. Byl to hodně nepříjemný moment, nechtěl bych to už nikdy zažít," řekl brankář Lukáš Mensator.

Za potlesku celé arény opustil Roman Prošek hrací plochu na nosítkách a byl převezen do zlínské nemocnice. "Byl při vědomí, měl jen tržnou ránu ve vlasové části hlavy a otřes mozku," uvedl lékař záchranné služby Tomáš Baxa. Ani Bedřich Köhler se na ledě dlouho neohřál. Za svůj zákrok dostal trest ve hře a Proškovi se dnes přišel do nemocnice omluvit.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Prošek skončil po zápase v nemocnici

V krátké době se přitom jedná už o druhé podobné zranění. Před deseti dny byl z nemocnice propuštěn Miroslav Holec. Slávistický útočník si z utkání v Plzni odnesl také tržné rány na hlavě a otřes mozku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články