Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejové ohlasy: Kanonýr Ton se za Spartu trefil poprvé v sezoně

Praha - Až do 11. kola musel čekat na svůj premiérový zásah v nové sezoně král střelců minulého ročníku Petr Ton. Zatímco za 48 zápasů základní části sezony 2009/10 rozvlnil síť ve 34 případech, v té nové se podobně jako celý tým pražské Sparty trápil a na kontě měl pouze tři asistence. Trefou v prodloužení proti Liberci však vystřelil Spartě výhru a s ní spojený druhý bod. V předchozím průběhu duelu navrch přidal i přihrávku na vyrovnávací gól Yoricka Treilleho v 58. minutě.

Fanoušci dali dopředu najevo, že týmu dávají poslední šanci před bouří a projevy nevole se současnou situací. "Já osobně jsem o tom věděl, přečetl jsem si to. Nevím, jak na tom byli ostatní, protože v kabině jsme se o tom nijak moc nebavili. Někomu to třeba vyhovuje, když je taková situace, ale za sebe mohu říct, že moc příjemné to není. Fanoušci na to však mají svůj názor a své právo. Snad se to otočí a najdeme s fanoušky opět společnou notu," věřil Ton.

Petr Ton o prvním gólu v sezoně:

"Už jsme si dělali v kabině srandu, že se snad začnu po gólu i radovat, protože takhle dlouho jsem na gól snad nikdy nečekal. O to víc to mrzí v situaci, v jaké jsme, nedaří se, dáváme málo gólů, je na nás tlak."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

Vítěznou premiéru si odbyl v dresu Zlína brankář Tomáš Duba, který přišel do města obuvi na hostování z Třince. Devětadvacetiletý dvojnásobný juniorský mistr světa pomohl týmu kouče Zdeňka Venery ukončit sérii tří zápasů bez výhry.

"Je to výborný pocit, že jsme vyhráli. Mužstvo bylo před zápasem dole. Nutně jsme potřebovali vyhrát. Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, protože jsme dvakrát prohrávali o gól. Viděl jsem ale, že hráči měli velkou vůli po vítězství a se sebezapřením ten zápas fantasticky otočili," ocenil výkon svých nových spoluhráčů Duba.

Tomáš Duba o svém konci v Třinci:

"Samozřejmě mě to mrzí. Před sezonou měl tým obrovské ambice, počítal jsem s tím, že se budeme s Peterem (Hamerlíkem) prát o místo. Pak ale přišlo zranění, před ním jsem odchytal tři zápasy, ale po návratu už mě trenéři nepostavili. Mrzí mě to, protože si myslím, že jsem si zasloužil jiné jednání."

Nadějný brankář Jakub Sedláček seděl na střídačce, což pro něj po minulé sezoně byla nezvyklá situace. Zlínští trenéři však ani jednoho gólmana neurčili jako jedničku. "Trenéři mně řekli, že nás nechají chytat podle toho, jak se nám bude dařit. I když nebudu v brance, tak se budu snažit Jakubovi pomoct. Potřebujeme se oba dva zlepšit. Pokud nám to půjde jako tentokrát, tak to bude jedině dobře," uzavřel Duba.

Finský brankář Sasu Hovi opět září v brance hokejistů Komety Brno. V minulé sezoně pomohl Moravanům z posledního místa tabulky k bezproblémové záchraně, nyní jeho výkony vytáhly Kometu na čtvrté místo. Hovi navázal na úterní duel v Pardubicích a ani v Plzni neinkasoval. Drží tak čistý štít už 174 minut.

Sasu Hovi:

"Byl to pro nás těžký zápas. Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli na úzké plzeňské hřiště, ale pak jsme hráli velmi dobře dozadu a nakonec to byl podle mě náš dosud nejlepší zápas v sezoně."

Domácí tým dostal v první desetiminutovce Kometu pod velký tlak a ta držela bezbrankový stav jen díky skvělému Hovimu, který dokázal lapačkou zastavit i střelu Vlasáka mířící do téměř odkryté branky. "Bylo důležité, že jsme nedostali brzo gól. Věděl jsem, že Plzeň má velmi kvalitní hráče, kteří umí dobře vystřelit. Hrálo se pořád v tempu, a to je pro gólmana vždy lepší. Měl jsem tam na začátku nějaké dobré zákroky a pak se mi chytalo dobře," hodnotil svůj povedený zápas Hovi.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články