Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta venku opět prohrála, Litvínovu podlehla 1:2

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili v předehrávaném utkání 9. kola extraligy Spartu 2:1 a nejméně do pátku se posunuli na osmé místo tabulky. Severočeši si díky gólu a asistenci Petera Jánského připsali čtvrtou domácí výhru v sezoně, Pražané prohráli i páté utkání venku. V sestavě domácích se po jednozápasovém trestu objevil útočník Jánský, trenéři jej však zařadili až do čtvrté formace. Ani on však nezabránil tomu, že Benzina poprvé v sezoně nevyhrála v domácím prostředí první třetinu.

Zápasu od počátku kralovali spolehliví brankáři Jaroslav Hübl a Pöpperle. Oba si sice připsali poměrně dost zákroků (13 a 12), velké gólové šance však likvidovat nemuseli. V 10. minutě skončila Hlinkova bekhendová střela těsně vedle, Kracíkovu samostatnou akci ukončila na brankovišti srážka se spoluhráčem Majdanem.

Ve druhé části se Jánský posunul do elitní formace a ve 24. minutě se podílel na první brance Litvínova. Sekundu před koncem úvodní přesilové hry zápasu skončila za Pöpperlem zřejmě tečovaná střela Skuhrovce od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Litvínov - Sparta

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kučera (Litvínov): "Po dvou prohrách to pro nás nebyl lehký zápas. Říkali jsme si, že už musíme vyhrát, což se nám povedlo a chci za to klukům poděkovat."

David Volek (Sparta): "Mužstvo bojovalo, ale bohužel naše produktivita je žalostná. Víme, že někteří hráči mají za sebou devět zápasů, ve kterých nedali branku. Co se s tím dá dělat? Věřit, věřit a věřit, že se přijde zápas, kdy se historicky osvědčení střelci prosadí."

V početních výhodách se mohla prosadit i Sparta. Gólové šance si však Pražané nedokázali vytvořit ani proti severočeské čtveřici a názorně dokumentovali, že je start soutěže nezastihl v optimální formě a pohodě. Bezprostředně po skončení druhé výhody se navíc do brankové příležitosti dostal z trestné lavice se vracející Rindoš. Pöpperle však jeho šanci zlikvidoval.

Hned v úvodu třetí třetiny si brankář Sparty vybral slabší chvilku, když jej překvapila střela Jánského a Litvínov se přiblížil čtvrté domácí výhře v sezoně. Severočeši následně mohli přidat další branky, ale nepodařilo se jim to a sami inkasovali. V přesilové hře snížil Výborný, který tečoval Hanzlíkovo nahození. Pražané poté přidali, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Připsali si tak pátou čtvrtou porážku z pěti duelů.

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Jenáček (Skuhrovec, Jánský),, 41. Jánský (V. Hübl) - 49.  Výborný (Jan Hanzlík, O'Brien). Rozhodčí: Šindler, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3 428.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články