Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Bostonu a Phoenixu poprvé trénovali v Praze

Praha - Hokejisté Bostonu a Phoenixu si v přípravě na víkendový vstup do NHL proti Phoenixu poprvé zatrénovali v Praze. Protože v O2 areně se po nedělním extraligovém utkání Slavie s Karlovými Vary teprve vše chystá, brázdili hráči slavných Bruins led Tesla Arény. Po dopoledním příletu do české metropole poprvé trénovali na stejném místě také hráči Coyotes.

Bruins dorazili do Prahy z Belfastu, kde v sobotu hráli přípravný zápas a porazili výběr britské ligy pod názvem Belfast Giants Select 5:1. V neděli po příletu měli volný program a dnes už se začali opět naplno připravovat. "Dneska už jsme měli nějaké mítinky, teď trénink, pak bude posilovna a pak volno," nastínil po hodinu a půl trvajícím tréninku naordinovaného koučem Claudem Julienem kapitán Bostonu Zdeno Chára.

V hale Sparty vlastně začal s 206 centimetry nejvyšší hráč NHL svou cestu za úspěšnou kariérou. V sezoně 1995/96 přišel ze Slovenska do Sparty, odkud zamířil brzy za oceán. "Mám dobré vzpomínky na celé působení tady, i když to bylo velmi krátce. Nejsem tady od té doby poprvé, protože jsme tady měli několik tréninků už před mistrovstvím světa. Byl jsem velmi vděčný, že mi Sparta dala šanci tu trénovat a působit," uvedl Chára. 

Po letech je na stejném místě jako největší hvězda Bostonu. "Určitě je to jinačí, než když jsem sem přišel poprvé. Ale já jsem pořád stejný kluk. Moje priorita číslo jedna je být skromný a nebýt nijak namyšlený," doplnil nejlepší bek NHL z loňského roku.

V úterý si Boston dopoledne zatrénuje v O2 areně a pak se přesune do Liberce, kde tým čeká od 19:00 přípravný duel s Bílými Tygry. Krejčí chce hned od startu sezony upoutat a říct si o pozici prvního centra, k níž mu nahrává i absence Marka Savarda. Coyotes s trojicí českých hokejistů Radimem Vrbatou, Martinem Hanzalem a Petrem Průchou mají při evropském turné odlišný program než jejich víkendový soupeř. Čeká je totiž v tomto týdnu náročnější cestování.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články