Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Začaly se prodávat lístky na MS v hokeji. Selhala technika, překvapila i cena

Bratislava - První den prodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa 2011 na Slovensku se neobešel bez problémů. Vedle technických potíží fanoušky nemile překvapila i cena lístků, která byla vyšší, než jakou původně oznámil organizační výbor. Cena se totiž při prodeji navýšila o poplatek účtovaný internetovým portálem Ticketportal.sk, o čemž ale mnozí zájemci nevěděli.

"Naše ceny jsou takové, jaké byly zveřejněny... a Ticketportal si účtuje tříprocentní servisní poplatek," uvedl generální ředitel organizačního výboru MS Igor Nemeček. Hokejoví příznivci ale o navýšení cen lístků nevěděli a mysleli si, že poplatek už bude zaúčtovaný v ohlášené ceně vstupenky.

Začátek prodeje provázely i technické problémy. "Když se přenášela data na reálné servery, tak grafika těch lístků neodpovídala tomu, co jsme měli schválené původně. Tak jsme museli předělat grafiku," poznamenal obchodní ředitel společnosti Ticketportal SK Eduard Jánošík. Chyba podle něj byla do hodiny odstraněna.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Olgy Bakové

První vstupenku symbolicky získal slovenský internacionál Miroslav Šatan. Útočník Slovanu Bratislava ji převzal v bratislavském nákupním centru Avion od oficiálního maskota turnaje Goolyho. Ode dneška si fanoušci mohou koupit permanentky na celé mistrovství nebo celé skupiny, denní vstupenky se dostanou do prodeje v prosinci. Jako poslední, od začátku února, se pak budou prodávat lístky na jednotlivé zápasy.

Vstupenky jsou k dostání už za deset eur

Nejlevnější vstupenky na duely v košické skupině o udržení vyjdou na deset eur plus poplatek. Vstupenky na finále budou stát až 250 eur (zhruba 6 150 korun). Ceny se budou tradičně lišit podle fází turnaje, rozdíly budou i mezi zápasy v Košicích a v Bratislavě, kde bude hrát základní a v případě očekávaného postupu i osmifinálovou skupinu český tým. Za návštěvu semifinále v Bratislavě zaplatí fanoušci 112 až 150 eur, čtvrtfinále přijdou na 83 až 110 eur. Zápasy v základní skupině budou za 30, 40 a 55 eur. Ušetřit se dá při koupi denních lístků.

Pořadatelé MS očekávají, že na 56 zápasů šampionátu prodají asi 340 000 vstupenek. Vzhledem ke kapacitě hal nemůže padnout divácký rekord ze šampionátu v roce 2004, který v Praze a v Ostravě navštívilo 552 097 diváků.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články