Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejové ohlasy: Plzeňský Vlasák si čtyřmi body upevnil vedení v produktivitě

Plzeň - Hráči Plzně se v utkání proti Litvínovu mohli opět spolehnout na produktivitu prvního útoku a zazářil především Tomáš Vlasák, který si připsal čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Po pěti kolech vládne pětatřicetiletý trojnásobný mistr světa produktivitě extraligy s 12 body za pět branek a sedm asistencí. V elitní formaci s Martinem se tentokrát objevil Pavel Vostřák a hned si vylepšil bilanci z jediné asistence v sezoně o další dvě přihrávky. Kapitán Straka díky gólu a přihrávce má už deset kanadských bodů. "V útoku nám to klapalo a naše souhra se zlepšuje," pochvaloval si Vlasák.

Indiáni se představili doma v pátém kole už počtvrté a slavili třetí výhru. Páteční duel Plzni ale totálně nevyšel. "Dneska jsme hráli celkem dobře a páteční debakl naštěstí trochu odčinili," navázal Vlasák. Plzni se podařilo zlepšit defenzivu, protože v prvních čtyřech kolech inkasovala celkem 19 branek. "Čekají nás ale další těžké zápasy, které ukážou, jak na tom doopravdy jsme," varoval Vlasák.

Dlouhý pohovor vedli po krutém debaklu na vlastním ledě od Karlových Varů 0:7 se svými svěřenci trenéři Komety Brno Vladimír Jeřábek s Ladislavem Lubinou, kteří svým svěřencům vytkli hlavně herní nekázeň. Přitom v úterý zaznamenala Kometa Brno první extraligovou výhru nad Litvínovem, v pátek potvrdila výkonnostní vzestup plným bodovým ziskem na ledě Zlína.

Ivan Huml o debaklu s Karlovými Vary:

"Kdybychom všechny chyby rozebrali, tak budeme sedět v šatně dvě hodiny. Nasazení od první třetiny nebylo takové, jak má být. Zaspali jsme začátek, dostali jsme góly z přesilovek a nedokázali jsme se zvednout. Třetí třetina už byla pouze smutná tečka."

Po zápase bylo v šatně Komety mrtvolné ticho, na které navázal dlouhý pohovor. "Pohovor nebyl hezký. Po takovém výkonu se zápas těžko hodnotí. Od první minuty jsme byli horším týmem a nezasloužili jsme si vyhrát," přiznal sebekriticky Ivan Huml, podle nějž za debaklem byly hlavně časté přesilovky Karlových Varů. Jedinou cestou je podle Humla na utkání rychle zapomenout a soustředit se na páteční duel v Praze se Spartou.

Kuriózně zpečetili hokejisté Třince výhru 5:3 nad Spartou. Utkání definitivně rozhodl při sparťanské power-play útočník Martin Adamský technickým gólem, když puk z jeho hole po úniku na prázdnou branku neskončil vůbec mezi tyčemi. Pátý gól definitivně zmařil snahu Pražanů o vyrovnání při hře bez gólmana. Adamský uháněl ze středního pásma sám na opuštěnou klec, když v rozhodující chvíli mu těsně před brankovištěm překazil jednoduchý manévr faulem Tomáš Kůrka. Puk doklouzal vedle levé tyčky k zadnímu hrazení, sudí však bez okolků rozhodli o technickém gólu.

"Tohle si nahraju a budu to ukazovat synovi, jak se dávají góly, které nepadají ani do brány," usmíval se třinecký útočník, jenž pod Beskydy v létě přesídlil z Plzně. Podobnou situaci prý v kariéře ještě nezažil. "Akorát jsem o tom slyšel. Byl by to gól do prázdné brány a protihráč mě v momentě, kdy jsem si to přehazoval z bekhendu na forhend, zahákoval. Hned jsem věděl, že to musí být technický gól," tvrdil Adamský.

Hráči Sparty
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články