Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejové ohlasy: Litvínov porazil i druhého loňského finalistu

Praha - Hokejisté Litvínova odstartovali nový ročník extraligy bídným výkonem na ledě pražské Slavie, prohráli i ve třetím kole v Brně, ale doma jsou zatím stoprocentně úspěšní. Ve dvou kláních udolali poraženého finalistu jarních bojů play-off Vítkovice a také obhájce prvenství Pardubice. Hlavním strůjcem pátečního úspěchu v souboji s Východočechy byl brankář Jaroslav Hübl, který při výhře 3:1 pouze jednou inkasoval. "Jsme rádi, že jsme udělali body a doma opět vyhráli," řekl brankář Severočechů.

V minulé sezoně patřila Litvínovu poslední příčka v počtu obdržených branek, v tomto ročníku to však zatím vypadá, že s rukopisem trenéra Roberta Reichla přišla změna a Litvínov by tolik branek dostávat nemusel. "Obrana funguje dobře, všichni si plní svoje povinnosti a brání tak, jak mají. Musíme ale dávat víc gólů, to nás zatím trápí při zápasech venku," odkryl Hübl nedostatky mužstva.

Karlovým Varů se stejně jako před rokem nevydařil start do soutěže. Západočeši jsou nadále jediným týmem, který nebodoval. Dva ze tří zápasů, jeden mají odložený, přitom prohráli doma. Brankář Lukáš Mensator však věří, že loňský nevydařený start a poté i celá sezona Energie, se tentokráte nebude opakovat. "Mrzí nás, že to nevyšlo. Po dvou porážkách jsme chtěli vyhrát a zabodovat. Nesmíme ale házet flintu do žita. Jsou odehrané tři zápasy a 49 jich máme před sebou. Snad se nám podaří uspět už teď v Brně," řekl Mensator po prohře 2:6 s Vítkovicemi.

Mensator o špatných výsledcích Varů v nové aréně:

"Říkáme si každým zápasem, že to zlomíme a bohužel se nám to nedaří. Ani v přípravě ani teď ze začátku v lize. Musíme myslet na to, že to půjde a prolomíme to."

Karlovy Vary se letos chtěly na úvod sezony maximálně soustředit, ale nevyšla jim příprava a nevýrazné výsledky pokračují i v extralize. "Chtěli jsme to změnit od prvního přípravného zápasu a dostat zpět sebevědomí. Tam už to pomalu začalo. Nechtěl bych ale dnes říkat, že to bude vypadat jako loni. Je před námi spousta zápasů a my musíme začít bodovat. Musíme se odlepit od nuly na bodovém skóre," podotkl Mensator.

Zřejmě nejvydařenější zápas v extraligové kariéře odehrál obránce Vítkovic Marek Malík. Téměř dvoumetrový bek se gólem a třemi asistencemi podílel na výhře Severomoravanů na ledě Karlových Varů 6:2 a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Tolik bodů se mi, myslím, ještě nikdy nepodařilo nasbírat," přiznal Malík po zápase.

Pětatřicetiletý bek odehrál v extralize jen jednu kompletní sezonu při výluce NHL a v té vstřelil branku a na devět přihrál spoluhráčům. Jinak většinu své seniorské kariéry strávil v zámoří. "Určitě jsem za to rád, ale byly to perfektní přihrávky od spoluhráčů a pak už je to hodně jednoduché," uvedl Malík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články