Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Motor i Slavia jsou na pokraji vyřazení, Kladnu i Karlovým Varům chybí jediná výhra

Karlovy Vary i Kladno jsou jediné vítězství od postupu do baráže. Západočeši vedou v sérii proti Slavii 3:0 na zápasy po těsné výhře 2:1, kterou v Praze zařídil Plutnar trefou pouhých dvanáct sekund před koncem základní hrací doby. Kladno pro změnu zvládlo třetí duel na domácím ledě, když České Budějovice přehrálo 4:2 zejména díky dvěma gólům Tůmy.

Radující se hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Útočník Kladna Jaromír Jágr se na ledě objevil opět jen na úvodní vhazování na pozici obránce a bleskově šel na střídačku, kde strávil stejně jako v duelech na jihu Čech celý zápas. Majitel Rytířů, který se vrátil na konci ledna z NHL, má na kontě 13 zápasů v první lize a k účasti v baráži jich potřebuje 15.

Už v 29. vteřině se dostal do vedení Motor, když se z dorážky prosadil Jonák. Hosté se vzápětí ubránili při Čápově trestu, ale v sedmé minutě už bylo vyrovnáno. Tůma se dostal do úniku, který zakončil mezi Kváčovy betony. Domácí gólman Cikánek si poradil se šancí Květoně, který zahrozil v oslabení, a později i s Vampolovým zakončením v přečíslení. Vedení se dočkalo v 17. minutě Kladno, když se Tůma trefil přesně z levého kruhu do protějšího horního rohu.

Dvoubrankový náskok zařídil Rytířům ve 24. minutě tečí Štichovy střely Pekr. V polovině druhé části snížil střelou po vhazování Miloslav Čermák. V 35. minutě mohl Tůma dovršit z trestného střílení hattrick, ale ztroskotal na Kváčovi. Ve 46. minutě po tlaku Kladna před brankovištěm skóroval Machač a pojistil výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Kladno - České Budějovice

"Je to hezké dát dva góly. Ale je hlavně důležité, že jsme to odmakali jako tým, kluci tam perfektně odbránili oslabení, ubojovali jsme to a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," pochvaloval si David Tůma, jehož nedovršený hattrick nijak nemrzel. "Já nejsem nějaký specialista. Prostě jsem to vyřešil špatně a nedal jsem to," řekl k trestnému střílení.

Motor musí ke třetí účasti v baráži za poslední tři roky vyhrát nad Kladnem čtyřikrát za sebou. "Sen o extralize se vzdaluje, co si budeme nalhávat, ale ještě nekončíme. Naděje pořád žije. Samozřejmě jsme po třetí prohře pěkně skleslí. Nevypadá to s námi dobře, ale pokusíme se s tím ještě něco udělat. Dokud to není 0:4 na zápasy, pořád je šance to zkusit. Nic jiného nám nezbývá," uvedl českobudějovický útočník Václav Nedorost.

Slavia přišla o naději na výhru v čase 59:48

V Edenu se krátce po zahájení hry odehrál nepříjemný incident. Střelu slávistického obránce Jaroslava Kacíka ve čtvrté minutě schytal hostující bek Jan Tomeček do helmy a otřesený zůstal ležet na ledě. Rodák z Tábora se vrátil na střídačku, ale po chvilce zamířil do šaten a do hry už nezasáhl.

Slávisté si v první třetině vytvořili nebezpečnější šance a jejich aktivita nakonec vyústila v první gól zápasu. Útočník Šagát v 19. minutě nahrál od mantinelu na modrou čáru Pohlovi, jehož střelu před Novotným tečoval útočník Martin Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Slavia Praha - Karlovy Vary

V 24. minutě se Karlovy Vary v přesilové hře málem dočkaly vyrovnání, ale Kovačevičova střela od modré čáry skončila na tyči. Také na druhé straně za Novotným zazněla tyč po Račukově zakončení. Slavii se ve druhé části naskytly dvě přesilovky, ale ani jednu z nich domácí hráči nevyužili.

Energie se dočkala srovnání ve 44. minutě zásluhou útočníka Martina Osmíka. O třetí výhře Karlových Varů v sérii pak rozhodl 12 vteřin před koncem přesnou střelou do horního rohu Frodlovy branky Plutnar.

"Jsme zklamaní, že se nám nepovedlo dotáhnout zápas do vítězného konce. Dvě třetiny jsme měli malinko navrch, zaslouženě jsme vedli, ale soupeř potom ve třetí třetině otevřel hru a zatlačil nás k nám do pásma. Tam si vytvořil tlak, z něhož pramenily chyby, které nakonec využil," řekl asistent trenéra Slavie Jan Srdínko. "Žádná poraženecká nálada ale nepanuje, kluky nahecujeme a budeme chtít před domácím publikem vyhrát," dodal sedminásobný extraligový mistr před čtvrtým duelem.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 3. zápas:

Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) Branky: 7. a 17. D. Tůma, 24. Pekr, 46. Machač - 1. Jonák, 31. M. Čermák. Rozhodčí: Kašík, Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:0.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Branky: 19. M. Kadlec - 44. Osmík, 60. Plutnar. Rozhodčí: Čech, Dědek - Gančarčík, Zídek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 2156. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články