Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jágr po tvrdém zákroku na Kladně odstoupil ze hry

Jaromír Jágr odstoupil už ve třetí minutě dnešního duelu 50. kola první ligy s Havířovem otřesený ze hry. Šestačtyřicetiletého druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL tvrdě atakoval u mantinelu hostující útočník Marek Sikora. Na led zamířila nosítka, ale Jágr se nakonec zvedl z ledu, odešel na střídačku a po chvíli zamířil do kabiny. Rytíři vyhráli 3:1, ale Jágr už se na led nevrátil.

Otřesený Jaromír Jágr jde z ledu v utkání s Havířovem
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Jaromír Jágr byl po tom úderu do hlavy velice otřesený, měl krvavé zranění a už se rozhodl v utkání dál nepokračovat. Je to hokej. Jágr není Terminátor, je to jen člověk. Dostal úder do hlavy a nedohrál. Jeho zdravotní stav nemohu úplně říci, ale byl v péči lékaře," uvedl tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

"Nemá anamnézu. Pokud by z toho bylo něco vážnějšího, tak bychom věděli dál," doplnil Heral. Klub neprozradil, zda Jágr zamířil na vyšetření do nemocnice, či ne. "Nemohu to ani potvrdit, ani vyvrátit. Měli jsme tady vyprodaný stadion a koloběh utkání jel dál. Věděl jsem, že je o Jaromíra postaráno a nemám v tuto chvíli informace o jeho podrobnějším zdravotním stavu," doplnil Heral.

Jágr se zranil při svém druhém střídání v utkání, na ledě do té doby strávil 92 vteřin. V přesilové hře si kryl u pravého mantinelu puk, Sikora jej zezadu narazil na mantinel. Nedávná posila Kladna z Calgary upadla hlavou na hrazení.

"Jeli jsme na puk v oslabení, nevím, jestli Jarda zavrávoral. Musím se na to podívat. Bylo to takové rychlé a lehké. Já jsem chtěl vyhodit puk o oslabení. Já jsem se tam zapřel, aby mi neujel dolů s tou otočkou, co umí," řekl Sikora.

"Byl to strašně nešťastný náraz. Asi si tam dal ještě o tu hranu nebo nevím. Strašně mě to mrzí. Když jsem ho pak viděl, tak to bylo nepříjemné, ať je to Jágr nebo někdo jiný," doplnil jednatřicetiletý útočník, který má zkušenosti z extraligy z Chomutova.

Po nárazu zůstal Jágr chvíli bezvládně ležet, po apelu hráčů přispěchal lékař Kladna Petr Fulín, objevila se i nosítka. Evidentně otřesený Jágr se nakonec se zkrvavenou tváří odebral za pomoci doktora na střídačku a pak zmizel v útrobách. "Ten zákrok se asi bude hodně rozebírat, ale nechceme ho hned po utkání hodnotit," uvedl Heral.

Přes protesty kladenských trenérů sudí Tomáš Zubzanda a Michal Kostourek zákrok neposoudili jako nedovolený. "Samozřejmě nás to naštvalo, protože tam zůstane hráč, který má zapadlý jazyk. Ale my se nemůžeme vyjadřovat k rozhodčím, takže to nemá smysl. Takže jsme byli akorát naštvaní a to je celé," prohlásil asistent trenéra Kladna Pavel Patera.

Nechtěl dále hodnotit, jestli šlo o faul. "To nedokážu říci. Na to se musí podívat jiní lidé. My se samozřejmě podíváme taky na videu, ale to je tak všechno," doplnil Patera a věří, že Kladno o Jágra nepřišlo na delší dobu. "Doufám, že bude zdravý. Kluci se po tom zákroku semkli, chtěli určitě bojovat za Jardu. To se povedlo a ten zápas se nám moc líbil. Ale Jardu budeme potřebovat v těžkých zápasech," dodal Patera.

Jágr nastoupil ke svému pátému duelu za Rytíře po příchodu z NHL a z předešlých čtyř duelů měl na kontě čtyři body za čtyři asistence. Nastupuje s poraněnými vazy v pravém koleni, které ho limitovaly v dresu Calgary a kvůli kterým se objevil v sestavě Flames naposledy 31. prosince proti Chicagu.

I kvůli problémům s třísly za Calgary sehrál Jágr v sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Za Kladno musí nastoupit ve zbývajících dvou duelech základní části ve středu v Českých Budějovicích i za týden doma proti Prostějovu, aby měl šanci i v případě postupu ve čtvrtfinále a semifinále ve čtyřech zápasech sehrát 15 utkání nutných k startu v baráži o extraligu.

Kladenský stadion byl vyprodaný stejně jako na všechny dosavadní čtyři duely Jágra po návratu - v Liberci proti Benátkám nad Jizerou, v Přerově, při domácí premiéře i na Slavii. "Kdo dnes přišel, musel být s hrou spokojený. Je tam kaňka s tím Jardou, ale já jsem to tak moc neviděl, jestli to byl faul nebo nebyl. Je to i trošku smůla," uvedl kouč Havířova Jiří Režnar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články