Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vary po porážce Přerova stále vévodí tabulce, vítězství slaví také Kladno

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 20. kole první ligy Přerov 4:2 a v čele tabulky mají stále čtyřbodový náskok na Kladno, které zdolalo Benátky nad Jizerou 5:2. Kladenští Rytíři ale ještě mají zápas k dobru.

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Karlovarská Energie doma uspěla i pojedenácté v sezoně a také v tomto ohledu je nejlepším celkem. Z celkových 43 bodů, které Západočeši dosud získali, jich 29 vytěžili na vlastním ledě. Extraligoví šampioni z roku 2009 dosud doma ztratili pouze bod, když v prvním kole porazili Frýdek-Místek až po prodloužení. K triumfu nad Přerovem výrazně přispěl Tomáš Rachůnek, který si připsal gól a dvě asistence.

Kladenský útočník David Tůma pomohl k výhře nad Benátkami dvěma brankami. Středočeský celek hrál potřetí za sebou venku, kde nejdříve porazil Ústí nad Labem 4:3 po nájezdech a v Karlových Varech prohrál 2:3. V následujících dvou duelech se Rytíři představí v Přerově a Havířově. Benátky prohrály pošesté v řadě a s dvaceti body jsou předposlední.

Ve Frýdku-Místku vydržel bezgólový stav až do 38. minuty, kdy domácím zařídil vedení obránce René Piegl. Na jeho trefu navázal v 42. minutě premiérovou brankou v druhé nejvyšší soutěži šestnáctiletý Adam Raška. Jihočechům se povedlo jen snížit. Frýdek-Místek zastavil sérii tří proher, Motoru naopak stejná řada výher skončila.

Třebíč porazila Slavii 2:0 a zvítězila teprve podruhé za posledních sedm utkání. Pražané neuspěli podruhé za sebou, v předchozím souboji prohráli v Edenu se Vsetínem 2:3 po nájezdech. Havířov po výhře 3:1 nad Frýdkem-Místkem porazil Vsetín 3:0. Šestinásobní mistři extraligy nenavázali na uplynulé dva duely proti Litoměřicím a Slavii, které porazili v nájezdech.

Ilustrační foto

Poslední Kadaň doma podlehla Prostějovu 2:4 a na třinácté Benátky ztrácí jedenáct bodů. Jestřábi dokázali bodovat počtvrté za sebou. Ústí nad Labem porazilo Litoměřice 3:1. Vyrovnaný stav 1:1 zlomil v 56. minutě útočník Lukáš Volf a pojistku přidal Jaroslav Roubík trefou do prázdné branky.

Po 20. kole je pořadí týmů na 4.–10. místě nesmírně vyrovnané. Na čtvrté pozici je díky lepšímu skóre Přerov s 32 body. Stejný bodový zisk mají na kontě také Ústí nad Labem, Slavia a Frýdek-Místek. Prostějov, Litoměřice a Havířov zaostávají pouze o bod.

První hokejová liga - 20. kolo:

Benátky nad Jizerou - Kladno 2:5 (0:2, 1:2, 1:1), Karlovy Vary - Přerov 4:2 (1:0, 2:0, 1:2), Třebíč - Slavia Praha 2:0 (1:0, 1:0, 0:0), Vsetín - Havířov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2), Frýdek-Místek - Motor Č. Budějovice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1), Kadaň - Prostějov 2:4 (1:2, 1:0, 0:2), Litoměřice - Ústí nad Labem 1:3 (0:0, 0:1, 1:2).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články