Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jihlava zvládla sedmý zápas proti Kladnu a po výhře 1:0 si zahraje v baráži

Jihlava ‒ Už to vypadalo na dokonalý obrat v sérii z 1:3 na zápasy. Jenže Kladno v rozhodujícím sedmém utkání nevstřelilo ani gól a po hubeném vítězství Jihlavy 1:0 si baráž zahraje právě Dukla. Rozhodující branku zařídil Diviš při vlastním oslabení ve 12. minutě, brankář Svoboda nepustil za svá záda ani jednu kladenskou střelu a připsal si čisté konto. Jihlava tak doplnila v baráži o extraligu trojici Pardubice, Karlovy Vary a České Budějovice.

Radující se hráči Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"To, co předvedli hráči na ledě, a vůbec v celé sérii... Hráli jsme jako tým, a to se projevilo i dnes. Padali tam po ústech, jeden za druhého, žili v kabině a byli podpoření dobrými gólmany. Vůle po vítězství byla dneska na naší straně," radoval se po zápase trenér domácích Petr Vlk.

Kladenští Rytíři dokázali v předešlých dvou zápasech Jihlavu porazit a oddálili konec sezony, nyní však již na Horáckém zimním stadionu neuspěli. Dukla podporovaná téměř šesti tisíci diváky vstřelila postupový gól již v první třetině a dokonce při kladenské přesilovce. Přečíslení dva na jednoho zakončil Diviš.

Těsné vedení Jihlavští v taktické bitvě nakonec udrželi. Brankáři Svoboda a Cikánek již žádný gól nedostali. Nejblíže k němu byl domácí Zeman, jenž ve druhé třetině trefil tyč. Kladno v závěru tlačilo, v poslední minutě riskovalo při power play posílené o vyloučení Bilčíka, vyrovnat se mu ale nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. utkání Jihlava - Kladno

"Přesilovek dnes nebylo tolik jako v minulých utkáních, takže to pro nás bylo jednodušší. Poučili jsme se z minulých nezdarů a oslabení jsme sehráli tak, jak jsme chtěli, protože Kladno neskórovalo," řekl Vlk, který Duklu vede již od roku 2010.

Jihlava postoupila do baráže stejně jako před rokem a bude usilovat o návrat do extraligy, ve které působila naposledy v sezoně 2004/05. Kladno se naopak po svém sestupu před třemi lety opět nedokázalo do baráže probojovat. V předešlých dvou sezonách skončili Rytíři již ve čtvrtfinále play-off.

"Všichni jsme zklamaní. Hráči, trenéři, všichni. Série byla vyrovnaná, mohlo se to přiklonit k nám, ale štěstí nakonec měla Jihlava. Bohužel. Celou sérii rozhodlo to, že jsme v dnešním zápase nedokázali vstřelit branku. Většinou právě poslední zápasy bývají o jednom dvou gólech," uvedl trenér Kladna Pavel Patera. Podle něj byl klíčovým duelem celé série čtvrtý zápas. "Doma jsme měli vyrovnat stav série na 2:2, ale to se nám bohužel nepovedlo," litoval bývalý vynikající útočník.

Dukla doplní v baráži České Budějovice, které v druhém semifinále první ligy porazily Slavii 4:1 na zápasy. Z extraligy budou účast mezi elitou hájit Pardubice a Karlovy Vary. Dvanáctikolová baráž odstartuje v úterý 28. března.

"Musíme se oklepat z ran, které jsme v průběhu play-off utržili. Tým je nachystaný na to, že může udělat výsledek a od toho se budeme odrážet. Celou sezonu jdeme od utkání k utkání a nekoukáme, co bude za týden. Nachystáme se na úterý a od toho se odrazíme dál," řekl Vlk, který věří, že Jihlava může v baráži uspět. "O tom, kdo je favorit, si popovídáme 23. dubna, kdy baráž končí. Dokud nás neporazí, tak nejsou favorit," dodal.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 7. zápas:

Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: 12. Diviš. Rozhodčí: Roman Svoboda, Kubičík - Kis, Špringl. Vyloučení: 3:3, navíc Cetkovský (Kladno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5911. Konečný stav série: 4:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články