Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hokejisté Přerova jsou ve čtvrtfinále, čeká je souboj s Budějovicemi

Praha - Ve čtvrtém utkání předkola play-off první ligy zdolali hokejisté Přerova soupeře z Prostějova. Přerovští díky úternímu vítězství ovládli sérii 3:1 na zápasy a ve čtvrtfinále je čeká souboj s hokejisty Českých Budějovic, kteří kralovali v základní části. V druhém souboji vyhrály Benátky nad Jizerou ve Frýdku-Místku 2:0 a vyrovnaly na 2:2 na utkání. O postupujícím a čtvrtfinálovém soupeři Dukly Jihlava se tak rozhodne ve čtvrtek na ledě Benátek.

Hokejisté Přerova
zdroj: hokejprerov.cz/Jan Gebauer

Přerov se před 2879 diváky ujal vedení v 16. minutě díky Bergerově trefě a za 41 vteřin zvýšil Sikora. Šest vteřin před koncem prvního dějství ale snížil ve vlastním oslabení Luňák. V polovině utkání opět získal domácím dvoubrankový náskok Roman Pšurný, v 35. minutě však dostal Prostějov opět na kontakt Aleš Holík.

Postup Přerova definitivně zpečetil při power play hostů do prázdné branky 12 vteřin před koncem Tomáš Sýkora. Benátky dokázaly podruhé v sérii s Frýdkem-Místkem vyrovnat. V 17. minutě otevřel skóre Bělohorský a ve třetí třetině pojistil náskok hostů Prokeš. Gólman Stejskal pomohl k výhře Středočechů 32 úspěšnými zákroky.

Předkolo play-off první hokejové ligy - 4. zápas:

Přerov - Prostějov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) Branky: 6. Berger, 17. Sikora, 30. R. Pšurný, 60. T. Sýkora - 20. Luňák, 35. A. Holík. Rozhodčí: Mikula, Trombík - Barteček, Ganger. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2879. Konečný stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články