Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Budějovičtí ovládli šlágr proti Kladnu, Slavia otočila duel s Prostějovem

Praha – Hokejisté Českých Budějovic triumfovali v prestižním duelu na ledě Kladna, kde vyhráli 4:1. Na čele tabulky tak Jihočeši mají náskok tří bodů právě před kladenskými Rytíři. Na třetím místě zůstala Slavia, která otočila duel s Prostějovem v prodloužení. Pražané se tak radovali už posedmé v řadě.

Utkání Kladno - České Budějovice
zdroj: hc-kladno.cz autor: Tomáš Kostečka

Kladno zažilo hokejový svátek. Rytíři nastoupili v retrodresech z roku 1996, které ještě pamatují současní hráči Jiří Burger, Petr Ton, Petr Tenkrát nebo trenér Pavel Patera, a i hlediště bylo zaplněné do posledního místa více než 5000 diváky. Motor však domácím oslavu pokazil.

Jihočeši šli do vedení už v 8. minutě díky Michalu Chovanovi, a když na začátku poslední třetiny stejný hráč zvýšil ve dvojnásobné početní výhodě, vypadalo to s Kladnem špatně. Petr Ton sice vykřesal naději, nadšení tribun však brzy utnul Jakub Babka. Chovan se nakonec dočkal hattricku, když zpečetil vítězství hostů gólem do prázdné brány. České Budějovice si upevnily vedení v tabulce a mají navíc zápas k dobru.

Slávisté pokračují na vítězné vlně

Slavia prodloužila vítěznou šňůru už na sedm zápasů. Tým z Edenu přitom doma prohrával po dvou třetinách s Prostějovem 1:4, pak ale nastal velký obrat. Vyrovnáno bylo už v 51. minutě po druhé brance Václava Jankovského. Slavia pak měla v prodloužení početní výhodu, David Šafránek ale trefil jen tyč. Sešívaní však přece jen zápas vyhráli ještě před nájezdy. Šest sekund před poslední sirénou Antonín Dušek unikl obraně, povedl se mu blafák a brejk zakončil pod břevno Kantorovy branky.

Na čtvrtém místě zůstala Jihlava, i když prohrála už čtvrtý zápas za sebou. Tentokrát byl nad síly Dukly Přerov, který zvítězil na Horáckém stadionu 2:1. Benátky vezou vítězství 3:2 z Havířova díky gólu Lukáše Volfa z prodloužení.

Ústí si odvezlo z Třebíče dva body, litoměřický Pavelka vychytal Kadaň

V nastaveném čase získali dva body i hokejisté Ústí nad Labem. V Třebíči zvítězili gólem Davida Bernata, jehož trefa přišla 63 sekund po vhazování rozhodující části zápasu. Litoměřický gólman Jaroslav Pavelka vychytal proti Kadani už své druhé čisté konto v sezoně a podílel se na jasné výhře 4:0. Poslední Most doma nechal body Frýdku-Místku a k prohře 1:5 přidal i 60 trestných minut. Předčasně pod sprchy šli za nebezpečné fauly Martin Havelka a Adam Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice vyhrály souboj o první místo proti Kladnu

26. kolo první hokejové ligy:

Slavia Praha - Prostějov 5:4 v prodl. (0:1, 1:3, 3:0 - 1:0), Kladno - Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 0:0, 1:3), Havířov - Benátky nad Jizerou 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1), Litoměřice - Kadaň 4:0 (2:0, 2:0, 0:0), Jihlava - Přerov 1:2 (0:0, 0:2, 1:0), Most - Frýdek-Místek 1:5 (0:2, 1:2, 0:1), Třebíč - Ústí nad Labem 3:4 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články