Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kladno prohrálo s Ústím a ligu vede jen o dva body

Praha - Kladenští hokejisté dávají všanc prvenství v základní části první ligy. Po sobotní prohře v Litoměřicích tentokrát odešli poraženi z domácího ledu, když je v prodloužení přetlačilo Ústí nad Labem. Druhé České Budějovice tak na vedoucí příčku už ztrácejí jen dva body. Třetí místo udržela v přímém souboji v Edenu jihlavská Dukla.

Ústřední postavou duelu v Kladně byla dlouholetá opora týmu a ještě v minulé sezoně kapitán Rytířů Petr Tenkrát. Vicemistr světa z Rigy 2006, který se v létě dohodl s Kladnem na rozvázání smlouvy, nejdříve ústecký tým poslal v oslabení do vedení. Pak jej pomohl získat znovu přesným pasem v přesilovce a nakonec mohl v závěru rozhodnout, jenže při trestném střílení Lukáš Mensator sklapl betony včas.

Kladno vzápětí vyrovnalo, avšak Tenkrát si spravil chuť alespoň v prodloužení. To stál na začátku přesilovkové kombinace, po níž Aleš Tůma tečoval puk do branky. Hostům se podařilo uhlídat mimořádně produktivní dvojici David Stach, Vítězslav Bílek, kteří si nepřipsali ani bod, navíc byli na ledě při inkasovaném gólu ve vlastní přesilovce.

Ústí tak získalo důležité body v boji o 10. příčku pro předkolo play-off. Teď má náskok tří bodů před jedenáctou Třebíčí, jež podlehla doma Českým Budějovicím. Horácká Slavia si nechala utéct konec úvodní třetiny, kdy v rozmezí čtyř minut inkasovala třikrát.

O vyřazovací boje zabojovaly Benátky nad Jizerou, které doma zdolaly Litoměřice v prodloužení. Opřít se mohly o velezkušenou dvojici. Autor vítězného gólu v boji o zlato z MS 1999 v Lillehammeru Jan Hlaváč, který před nástupem ve Spartě bude nastupovat v jejich dresu, ozdobil první start v sezoně po návratu ze zámoří, kde žije s rodinou, dvěma trefami. Na tu první přitom čekal jen necelých deset minut. Při nájezdech sice svůj pokus nedal, ale zastoupil jej Václav Pletka.

Výsledky:

Benátky nad Jizerou - Litoměřice 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0), Třebíč - České Budějovice 4:5 (0:3, 2:2, 2:0), Kadaň - Most 1:5 (0:1, 0:2, 1:2), Kladno - Ústí nad Labem 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1), Přerov - Šumperk 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0), Slavia Praha - Jihlava 1:3 (0:0, 0:2, 1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články