Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno zdolalo Přerov a Nový rok přečká v čele tabulky

Praha - Kladenští hokejisté díky gólu 2,4 sekundy před koncem mírně zvýšili náskok v čele tabulky první ligy a do roku 2016 vkročí jako lídr tabulky. Středočeši vedou před Jihlavou o dva body. Zatímco Dukla dnes ztratila další bod po výhře nad Třebíčí v prodloužení, Rytíři na poslední chvíli zachránili plný zisk v Přerově. Totéž se povedlo Slavii v Litoměřicích. Bez nervů naopak odehráli duel 36. kola hráči třetích Českých Budějovic, kteří doma deklasovali Most 8:2.

Kladno v Přerově třikrát vedlo o gól, ovšem domácí pokaždé dokázali vyrovnat. Naposledy v 56. minutě a už se zdálo, že duel spěje do prodloužení. Pouhé 2,4 vteřiny před koncem ovšem nejproduktivnější hráč soutěže David Stach svou jubilejní 50. asistencí v sezoně našel před brankou volného Jana Rudovského, jenž překvapil domácí obranu. Stach si v utkání připsal čtyři gólové přihrávky, nejlepší střelec 1. ligy Vítězslav Bílek vylepšil hattrickem svou bilanci na 36 zásahů.

Jihlava přemohla Třebíč i potřetí v sezoně, tentokrát však až v prodloužení. V něm využila početní výhody při hře 4 na 3 a nechytatelnou ránu od modré vypálil slovinský reprezentační obránce Miha Štebih. Dukla ovšem ztratila další bod a třetím Českým Budějovicím odolává už jen zásluhou dvou bodů navíc.

Jihočeši potěšili 6421 diváků v opět vyprodané Budvar Areně další kanonádou. Jejich chuť odnesl osmi trefami Most, jehož obrana si nevěděla rady především s elitní formací Motoru, tentokrát nasazovanou jako číslo dvě. Pětice vedená Josefem Strakou vymyslela celkem pět branek, přičemž její lídr si společně s Tomášem Nouzou připsal po čtyřech bodech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články