Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hokejové Kladno musí hledat azyl, město chce navýšit svůj podíl

O budoucnosti kladenského hokejového klubu jednalo zastupitelstvo města Kladno, které se rozhodlo navýšit svůj podíl v klubu. Ten řeší po sestupu z extraligy další problém. Klub zahájil rekonstrukci stadionu, zvyšovala se kapacita sezení, opravovali se záchody a bufety. Jenže statici zjistili, že střecha stadionu je nevyhovující a bude nutné ji opravit, což celou rekonstrukci protáhne až do podzimu. Rytíři tak musí hledat útočiště, v němž stráví začátek příštího ročníku. V úvahu prý připadá Slaný nebo Beroun.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové Kladno bude v začátku sezony bez stadionu

Nyní městu patří 30 procent klubu, zbývajících 70 patří společnosti Hokej Kladno, jejímž jednatelem je hvězdný útočník Jaromír Jágr. Město mělo extraligovému celku doplatit v rámci dotace více než pět milionů korun, ale protože tým letos sestoupil z elitní soutěže do první ligy, není smlouva o této podpoře platná.

Peníze tak chce město využít na nákup většího podílu. Klub by tak získal finance a město větší míru vlivu. "Třicetiprocentní podíl není pro město výhodný, protože je to těsně pod hranicí jedné třetiny," řekl primátor Kladna Dan Jiránek (ODS). Schůzka s majitelem klubu by se měla uskutečnit po jeho návratu ze Spojených států, tedy v nejbližších týdnech.

Kolik peněz dostane kladenský hokejový A-tým v příští sezoně, bude výsledkem dalších jednání. Město nebude měnit nic na podpoře hokejové mládeže a provozu stadionu, což představuje 22 milionů korun ročně, k tomu letos do opravy zimního stadionu investuje zhruba třicet dva milionů korun.

Extraligový tým dostával od města ročně osmimilionovou dotaci. Podle auditorů by se v Evropské unii takovým způsobem profesionálové podporovat neměli. "Město chce nějakým způsobem hokeji pomoci a hledá vhodnou formu," dodal primátor.

Jaromír Jágr starší, který je zastupitelem za Volbu pro Kladno a zároveň předsedou občanského sdružení Hokej Kladno, řekl, že o záměru města nic neví. "Původní záměr byl, že město mělo časem z vlastnictví klubu vystupovat," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články