Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lídři první hokejové ligy prohráli v prodloužení

Praha - Osmatřicáté kolo první hokejové ligy vůbec nevyšlo favoritům. Vedoucí Mladá Boleslav i druhá Olomouc shodně prohrály doma v prodloužení, přičemž Hanáci přišli o vítězství proti dvanáctému Mostu v poslední vteřině základní hrací doby (5:6). Mladoboleslavští svěřenci Františka Výborného pak podlehli 1:2 Havlíčkovu Brodu. 

Olomoučtí hráči přitom po druhé třetině vedli o tři branky (4:1), jenže Most zahájil stíhací jízdu, kterou korunoval v dvojnásobné přesilovce Jan Divíšek. Stejný hráč završil v 63. minutě hattrick a přesnou tečí rozhodl o tom, že dva body si odvezli Severočeši.

Mladoboleslavští už potřetí v sezoně zaváhali na svém ledě. Po předchozích prohrách s Olomoucí a Berounem tentokrát ztratili dva body s Havlíčkovým Brodem. Skóre nervózního duelu otevřel v úvodu druhé třetiny hostující Kostourek a v druhé dvacetiminutovce oba týmy nevyužily dvojnásobné přesilovky. Lídr soutěže srovnal na 1:1 v 50. minutě zásluhou Demela, ale nakonec ve čtvrté minutě prodloužení rozhodl Endál.

Mladou Boleslav a Olomouc tak nadále v čele dělí pět bodů, dalších šest ztrácí třetí Ústí nad Labem. To zdolalo v regionálním derby 4:0 Litoměřice, přičemž dvakrát skórovalo v oslabení po chybách soupeře. Čtvrtá Třebíč zdolala Šumperk 3:1, dvakrát se trefila v přesilovce.

Tabulkou vzhůru se dere Hradec Králové, jenž poprvé v sezoně dokázal vyhrát tři utkání v řadě. Přitom v dnešním duelu s Kadaní svěřenci nového trenéra Jiřího Kučery třikrát prohrávali, než je v závěru druhé třetiny dostal do vedení Budínský. Náskok 4:3 už domácí udrželi. Jihlava uhájila domácí led těsnou výhrou nad Benátkami nad Jizerou a zápas v Písku rozhodly pro Berounské Medvědy až samostatné nájezdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články