Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hokejisté Mladé Boleslavi i Olomouce snadno vyhráli

Praha - Týmy z čela tabulky první hokejové ligy potvrdily v 36. kole roli favoritů. Vedoucí Mladá Boleslav porazila předposlední Písek 5:1, Olomouc nastřílela poslednímu Berounu ještě o gól víc. Rozdíl mezi prvním a druhým místem tak zůstal pětibodový.

Radující se hokejisté Ústí nad Labem
zdroj: www.hcusti.cz autor: Miroslav Rosendorf

Hokejisté Mladé Boleslavi rázně vykročili za výhrou nad Pískem už v první třetině. Na branky Kafky, Ryse, Demela a Mikulíka dokázal odpovědět jen Růžička při dvojnásobné přesilovce. Po bezbrankové prostřední dvacetiminutovce stanovil konečné skóre 5:1 Němeček.

Olomouc v úvodu utkání s Berounem nepouštěla protivníka takřka do žádných příležitostí, první gól vstřelil ve 13. minutě po individuální akci Herman. Beroun v druhé třetině snížil v přesilovce na 1:2, ale domácí následně potrestali čtyři vyloučení středočeských hráčů. Dvakrát se trefil Hrňa.

Třetí Ústí nad Labem rozhodlo o vítězství nad Havlíčkovým Brodem zlepšeným výkonem od druhé třetiny, před níž prohrávalo 0:1. Domácí otočili skóre slepenými brankami Roda a Handlovského v rozmezí 22 sekund. Soupeř ještě vyrovnal, ale Rod svým druhým gólem vrátil Ústí v závěru druhé třetiny vedení, které ve třetím dějství pojistil Boháč.

Na čtvrté místo se posunula Kadaň, která v 16. minutě prohrávala se Šumperkem o dvě branky, ale nakonec zvítězila 6:4. Hattrick si ve vítězném mužstvu připsal Karel Ton.

V duelu dosud čtvrté Třebíče s dvanáctým Mostem se čekalo jasné vítězství domácích, jenomže ti se v posledním zápase roku trápili a uspěli až po samostatných nájezdech. Za Severočechy dokázal třikrát skórovat Vrtek, prodloužení jim pouhé dvě vteřiny před třetí sirénou zajistil Divíšek. Nájezdy rozhodlo přesné zakončení domácího útočníka Nahodila.

Hradec Králové už proti Benátkám nevedl trenér Martin Hosták, na střídačku se místo něj postavil Miloš Říha mladší. Hradec vyhrál první třetinu 2:0, hosté pak už jen snížili. O gól vyhrála i Jihlava nad Litoměřicemi.

První hokejová liga - 36. kolo:Hradec Králové - Benátky nad Jizerou 2:1 (2:0, 0:0, 0:1), Jihlava - Litoměřice 4:3 (1:1, 2:0, 1:2), Kadaň - Šumperk 6:4 (1:2, 3:1, 2:1), Olomouc - Beroun 6:1 (1:0, 3:1, 2:0), Mladá Boleslav - Písek 5:1 (4:1, 0:0, 1:0), Třebíč - Most 5:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0), Ústí nad Labem - Havlíčkův Brod 4:2 (0:1, 3:1, 1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články