Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Boleslav po 15 zápasech prohrála v Jihlavě

Praha - Vítěznou sérii hokejistů Mladé Boleslavi v první lize ukončila po patnácti zápasech Jihlava. Lídr tabulky dnes na ledě Dukly prohrál v 18. kole 0:1 po samostatných nájezdech a utrpěl druhou porážku v sezoně.

Mladá Boleslav
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Jihlavská Dukla potvrdila výbornou formu na domácím stadionu, kde vyhrála už čtvrté utkání v řadě. Navíc v těchto duelech inkasovala jen jeden gól. Zápas s vedoucím týmem tabulky skončil po 60 minutách bez branek a gól nepřineslo ani prodloužení. O osudu tak musely rozhodnout nájezdy. Zatímco za Duklu se prosadili Čachotský a Zeman, ze Středočechů si na gólmana Novotného nepřišel ani jeden z Davidů Výborný, Vrbata.

Druhé Ústí po zaváhání Bruslařského klubu stáhlo jeho náskok na pět bodů díky vítězství v Hradci Králové. Zápas rozhodovaly přesilovky. Severočeši se po deseti minutách dostali do dvoubrankového vedení, Hradec se ale ve dvojnásobné výhodě vrátil do kontaktu. Po gólu exhradeckého Roubíka na začátku druhé třetiny však už Ústí nedovolilo soupeři téměř nic a zvítězilo 5:2. Využilo přitom čtyři přesilové hry z pěti.

Třebíč udolala Olomouc

Olomouc začala v Třebíči lépe a v polovině 5. minuty se ujala vedení. Pak se ale domácí probrali a v 9. minutě dvěma slepenými góly v rozmezí necelé půlminuty výsledek otočili. Těsný náskok Hanáci smazali na začátku závěrečného dějství, ale vítěznou trefu na 3:2 obstaral pět minut před koncem zápasu v přesilovce domácí kapitán Dolníček.

Šumperk domácí pohodu potvrdil i proti Havlíčkovu Brodu. Hosté přitom v zápase rychle vedli 2:0, jenže Šumperk se nevzdal a ještě do konce třetiny zápas otočil. Dvě důležité branky pak vstřelil Podešva, který Šumperku vypomáhá z Třince. Divácky atraktivní duel hraný ve vysokém tempu a s patřičným důrazem pečetil při power play hostů trefou do prázdné branky Plášek.

Kanonáda v Benátkách

V Benátkách bylo k vidění 12 gólů a k radosti místních fanoušků jich devět padlo do sítě bývalého reprezentanta Adama Svobody v brance Berouna. Domácí vedli už po první třetině 4:1 a poté navyšovali náskok. Dvakrát se trefili Král a Špaček. Benátečtí v posledních třech zápasech vstřelili 21 branek, oproti tomu Berounští jich stejný počet inkasovali.

Stadion Litoměřice chtěl proti Mostu navázat na výhru v Havlíčkově Brodě, ovšem převážnou část zápasu se třásl alespoň o bod. Ten se mu nakonec ukořistit podařilo, když ve třetí třetině vyrovnali na 3:3 Rudovský s Husákem. Zápas dospěl až rozstřelu, při kterém završil hattrick mostecký obránce Charousek a rozhodl tak o konečném výsledku 4:3 pro hosty.

V utkání Kadaň - Písek začaly branky padat až ve druhé třetině, kdy v 21. minutě Hafenrichter dostal domácí do vedení. Ve 33. minutě měli domácí výhodu čtyři minuty přesilové hry, ale nic z toho nevytěžili, naopak hosté se po chybě na útočné modré dostali do brejku a Ferebauer srovnal. Ve 38. minutě Slavík dostal hosty do vedení 2:1 a v téže minutě Heřman nastřelil horní tyč domácí branky. Kadaň srovnala v 54. minutě v přesilovce, když Pavlas od modré překonal Mazance. V prodloužení hráli domácí po vyloučení ve třech a hostující Procházka v 61. minutě přesilovku využil a rozhodl o bod navíc pro poslední Písek.

Výsledky 18. kola

Benátky nad Jizerou - Beroun 9:3

Branky: 5. a 42. Král, 10. a 54. Špaček, 7. Klimt, 8. Skořepa, 22. Bortňák, 35. Moravec, 48. Jánošík - 15. Videlka, 43. Čurda, 49. Havel. Rozhodčí: Úlehla - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 328.

Šumperk - Havlíčkův Brod 6:3

Branky: 35. a 46. Podešva, 7. Sedlák, 8. Staněk, 14. Vrdlovec, 58. Plášek - 3. Endál, 4. Ostrčil, 47. Pavlík. Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 10:12, navíc Suchý (Šumperk) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1293.

Jihlava - Mladá Boleslav 1:0 po sam. nájezdech

Rozhodující sam. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Volf - Musil, Toman. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1687.

Kadaň - Písek 2:3 v prodl.

Branky: 21. Hafenrichter, 54. Pavlas - 34. Ferebauer, 38. Slavík, 61. Procházka. Rozhodčí: Jílek - Komárek, Krátký. Vyloučení: 4:8, navíc Pitule (Písek) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 310.

Litoměřice - Most 3:4 po sam. nájezdech

Branky: 5. a 47. Rudovský, 55. Husák - 21., 23. a rozhodující sam. nájezd Charousek, 38. T. Rohan. Rozhodčí: Würtherle - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 1570.

Třebíč - Olomouc 3:2

Branky: 9. Čuřík, 9. Fořt, 55. Dolníček - 5. Pekr, 44. Š. Vaňhal. Rozhodčí: Hribík, Přikryl - Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 1430.

Hradec Králové - Ústí nad Labem 2:5

Branky: 14. Karlíček, 57. Mikeska - 10. a 35. Kovář, 5. Vobořil, 21. Roubík, 53. Boháč. Rozhodčí: Horák - Svobodová, Čížek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:4. Diváci: 1360.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy