Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Velín na kolech: Jak se vysílá největší atletická akce v Česku

Praha – Největší přenosové vozy v republice zajišťovaly přenosy z uplynulého halového mistrovství Evropy v atletice. Živé vysílání mělo pod palcem celkem 250 lidí, z nichž část obsluhovala 38 kamer. "Během přenosu je úplně nejtěžší zkoordinovat práci kolegů," nastínil režisér Charilaos Karadžos.

Režisér přenosu Charilaos Karadžos v akci
zdroj: ČT24

Obraz z pražské O2 Areny se do milionů přijímačů nedostával z haly, ale z jejích garáží. Přenosová technika by se jinam nevešla. Ve Vysočanech byly během HME 2015 všechny velké přenosové vozy, která Česká televize má. V pojízdných režiích pak proběhla nejdůležitější práce celého živého vysílání. Právě do nich totiž přitékaly obrázky ze všech kamer z celé haly.

Jde-li o velké akce, jako byl zrovna evropský šampionát, zpracovává jeden vůz vždy jednu disciplínu. V tom hlavním potom režisér vybírá, co uvidí diváci u televizí, ale také na internetu, kde probíhalo exkluzivní vysílání v momentě, kdy programy ČT sport a ČT2 vysílaly jiné sporty.

"Jsou tu lidé, kteří zpracovávají záznamy. Ti nám udělají takzvaný klip, což je označený pokus jednoho závodníka. My víme, že to má čtyřicet vteřin a při první příležitosti to pouštíme lehce zpožděně např. mezi běhy," vysvětlil Karadžos, který úspěšně oddirigoval většinu lidí, kteří se na přenosu podíleli.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenosové vozy pro ME v atletice
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články