Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Arsenal potvrdil nástupce Wengera. Na Emirates přichází Emery

Novým trenérem fotbalistů Arsenalu se stal Unai Emery. Bývalý kouč Paris St. Germain nebo Sevilly nahradil Arséna Wengera, jenž po sezoně po dlouhých 22 letech v londýnském klubu skončil.

Unai Emery
zdroj: REUTERS autor: Stringer

"Unai má za sebou skvělé výsledky, vychoval několik nejlepších evropských hráčů a hraje pohledným a progresivním stylem, který k Arsenalu perfektně sedí," uvedl na adresu šestačtyřicetiletého španělského kouče výkonný ředitel Arsenalu Ivan Gazidis.

Emery strávil poslední dva roky v Paris St. Germain, kde nedávno skončil poté, co s klubem vyhrál francouzskou ligu. V Lize mistrů s pařížským celkem letos došel do čtvrtfinále, zatímco loni sice vstoupil do osmifinále výhrou 4:0 nad Barcelonou, ale po debaklu 1:6 v odvetě s katalánským soupeřem vypadl.

Před příchodem do Paříže vedl Emery tři roky Sevillu a třikrát v řadě s ní vyhrál Evropskou ligu. Za sebou má také působení ve Spartaku Moskva, Valencii, Almeríi a týmu Lorca Deportiva.

"Potvrdilo se to, o čem se již nějakou dobu spekulovalo. Dnes ráno jsme se o tom oficiálně dozvěděli od zástupců klubu. Unai Emery má za sebou skvělé úspěchy se Sevillou a PSG, tak doufám, že na ně naváže i s Arsenalem," uvedl brankář Petr Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Emery: Chceme Arsenalu zajistit světlé zítřky
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články