Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dárek pro Wengera? Čech lituje, že Arsenal nevyhrál Evropskou ligu

Zápasy venku. To byl hlavní problém Arsenalu v této sezoně, míní Petr Čech. Osobně byl čerstvý vítěz ankety Zlatý míč ČR spokojený hlavně s podzimem a doufá, že ho nebudou limitovat zdravotní problémy jako na jaře. Přál si ale trochu jinou rozlučku s legendárním koučem Arsénem Wengerem.

Sport
zdroj: ČT4

Čech s Arsenalem zakončil sezonu bez trofeje. V Evropské lize vypadli "Kanonýři" v semifinále, v Ligovém poháru ve finále a v Premier League skončili až šestí, takže v příštím ročníku nebudou hrát Ligu mistrů.

"Naši sezonu můžeme rozdělit na zápasy doma a venku. Zatímco doma jsme prakticky vše vyhráli, a když se podíváme na tabulku domácích zápasů, hráli bychom do posledního kola o titul, venku to byla úplně jiná písnička. Bohužel to rozhodlo o neúspěšné sezoně," řekl Čech, který podvanácté převzal ocenění pro nejlepšího fotbalistu ČR.

"Venku jsme vyhráli až ten poslední zápas, kdy už o nic nešlo, což je strašně málo na to, aby člověk postoupil do Ligy mistrů. Mohli jsme to zachránit Evropskou ligou, to se nám bohužel taky nepodařilo," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech dostane v Arsenalu konečně jedničku

Vyřazení v semifinále Evropské ligy ho mrzelo i proto, že se Arsenalu nepodařilo rozloučit ziskem trofeje s končící trenérskou legendou Arsénem Wengerem. "Než se to pustilo do éteru, trenér nám oznámil před tréninkem, že to bude jeho poslední sezona. Zbývalo několik zápasů, abychom se snažili tu sezonu dohrát co nejlíp a zkusili mu dát ten nejlepší dárek k jeho odchodu, což by byla ta Evropská liga," uvedl Čech.

"Na druhou stranu, tím, že se to dopředu oznámilo, tak se s ním všichni, kteří mohli ocenit jeho práci přes těch 20 let v Anglii, mohli rozloučit, jak se patří. Myslím, že ten respekt od soupeřů i rozloučení v posledním domácím zápase stály za to," doplnil bývalý reprezentační gólman. "Měli jsme týmovou večeři, kde byli všichni lidé, kteří pracují v tréninkovém centru a okolo prvního týmu. Ale zbývaly ještě dva zápasy, takže žádné velké loučení to nebylo," dodal.

V Arsenalu má ještě rok smlouvu a v příští sezoně by rád navázal na výkony z podzimu. "Hlavně první polovina sezony byla výborná, přesně podle toho, jak jsem si to představoval. Druhá polovina se mi až zas tolik nepodařila. Udělal jsem několik zbytečných chyb, taky jsem měl zdravotní problémy. To mě limitovalo a některé zápasy jsem musel vynechat. Doufám, že v následující sezoně zůstanu bez problémů a bude se mi dařit, jak jsem začal vloni na podzim," přál si.

Na začátku června se na Letné zúčastní rozlučky Tomáše Rosického s kariérou. "Já určitě přijedu a v případě, že budu zdravý, nastoupím. Jsem rád, že u takového zápasu budu moci být. Je škoda, že třeba Karlu Poborskému nebo Pavlu Nedvědovi se takový zápas nepovedlo uspořádat. Je super, že Tomáš to dokázal dát dohromady a rozloučí se na hřišti v zápase, který si užije," řekl Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články