Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Real i Atlético na závěr jen remizovaly, Barcelona se loučila s Iniestou výhrou

Před finále Ligy mistrů si Real Madrid odbyl poslední zápas sezony ve španělské La Lize, a přestože na půdě Villarrealu vedl už 2:0 po gólech Balea a Ronalda, domácí dokázali vyrovnat na 2:2. Real tak skončil třetí. Druhou příčku potvrdilo Atlético, které vedlo nad Eibarem po brankách Fernanda Torrese, ale byla z toho remíza. Z vedoucího tria tak vyhrála jen mistrovská Barcelona, která na rozloučenou s Andrésem Iniestou porazila v závěrečném kole San Sebastian.

Utkání Villarreal - Real
zdroj: Reuters autor: HEINO KALIS

Real začal zhurta a v 11. minutě měl už třetí velkou šanci. Z té také padl gól po hezké individuální akci Balea a jeho střele do protipohybu gólmana. Po půlhodině hry pak po Marcelově centru zvýšil hlavou Ronaldo.

V brance Realu se poprvé objevil syn trenéra Zinédina Zidana Luca a čisté konto držel do 71. minuty, než ho tvrdou střelou překonal Martínez. Villarreal se dostal do tlaku a čtyři minuty před koncem vyrovnal, když Castillejo udělal kličku i dvacetiletému brankáři.

Barcelona už měla titul jistý dávno a se svými fanoušky se loučila na Camp Nou, kde porazila San Sebastian 1:0 gólem Coutinha. Ten si v 57. minutě navedl míč na pravačku a obstřelil brankáře Moyu. Brazilec se v této sezoně trefil osmkrát zpoza vápna, což je společně s Messim nejvíc ze všech hráčů pěti nejprestižnějších evropských lig.

V 81. minutě opustil hřiště za bouřlivého potlesku vyprodaného hlediště viditelně dojatý Iniesta, který předal kapitánskou pásku Messimu. Iniesta strávil v Barceloně celou profesionální kariéru a odehrál za ni 674 soutěžních utkání. Více jich má na kontě pouze jeho někdejší spoluhráč Xavi (767). 

Favorizované Atlético muselo utkání otáčet, neboť v 35. minutě poslal hostující tým do vedení ve skluzu Kike. Ještě před pauzou ale vyrovnal Torres, jemuž předložil míč před prázdnou bránu Correa.

Svůj 128. gól v dresu mateřského klubu zaznamenal Torres po hodině hry, kdy si naběhl na Costovu kolmici a po kličce brankáři znovu rozvlnil síť. Vzápětí ale musel ze hřiště po druhé žluté kartě jejich spoluhráč Hernández a Eibar zásluhou Peňova gólu vyrovnal na konečných 2:2. Byla to teprve osmá branka v ligové sezoně, kterou Atlético na svém stadionu inkasovalo.

Úvodní branku valencijských "Netopýrů" vsítil v 28. minutě z voleje Zaza, pro italského útočníka to byla 13. trefa v sezoně. V 77. minutě zvýšil po Viettově chytrém přiťuknutí patou střelou pod břevno Guedes. La Coruňa už dokázala pouze snížit po spolupráci dvou střídajících hráčů, Adrianovu přihrávku zužitkoval Peréz.

Výsledky 38. kola La Ligy

Vigo - Levante 4:2 (29. a 63. Gómez, 41. a 48. Aspas - 12. Rochina, 74. Morales), Leganés - Betis Sevilla 3:2 (27. Siovas, 64. Naranjo, 79. Amrabat - 21. Campbell, 76. Sanabria), FC Sevilla - Alavés 1:0 (28. Ben Yedder), Las Palmas - Girona 1:2 (13. Calleri - 5. a 42. Stuani), Málaga - Getafe 0:1 (73. Rémy), Villarreal - Real Madrid 2:2 (71. Martínez, 86. Castillejo - 11. Bale, 32. Ronaldo), Valencie - La Coruňa 2:1 (28. Zaza, 77. Guedes - 80. Pérez), Bilbao - Espaňol Barcelona 0:1 (9. D. López), Atlético Madrid - Eibar 2:2 (42. a 60. Torres - 35. Kike, 70. Peňa), FC Barcelona - San Sebastian 1:0 (57. Coutinho).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články