Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Manchester City vytvořil bodový rekord, Tottenham má jistou Ligu mistrů

Titul si už dávno zajistili, navrch teď přidávají rekordy. Fotbalisté mistrovského Manchesteru City během dohrávky 31. kola Premier League vytvořili hned tři nové milníky: v počtu bodů, výher i vstřelených gólů. Po výhře 3:1 nad Brightonem mají 97 bodů, 31 vítězství z 37 zápasů a nový střelecký rekord v podobě 105 branek. Dosavadní rekordmani z Chelsea nastříleli v sezoně 2009/10 o dvě méně. Ligu mistrů pro třetí Tottenham zajistil kanonýr Harry Kane, který jediným gólem rozhodl zápas s Newcastlem.

Pep Guardiola a Yaya Touré
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Chelsea nedokázala porazit Huddersfield a remízou 1:1 mu pomohla k definitivní záchraně. Ani jiný londýnský klub Arsenal se tříbodového zisku nedočkal: na hřišti Leicesteru prohrál 1:3 a venku od nového roku ani na sedmý pokus nebodoval.

Naděje Arsenalu sebral brzkým vyloučením řecký obránce Mavropanos. Hosté se bránili přesile od 15. minuty, a i když se jim podařilo vyrovnat, Petra Čecha pak překonal ještě Vardy z penalty a Mahrez gólem z úniku. Poslední zápas na lavičce Arsenalu prožije jeho dlouholetý kouč Arséne Wenger v neděli na stadionu Huddersfieldu.

Anglická fotbalová liga:

35. kolo:

Chelsea - Huddersfield 1:1 (62. Alonso - 50. Depoitre).

31. kolo:

Leicester - Arsenal 3:1 (14. Iheanacho, 76. Vardy z pen., 90. Mahrez - 53. Aubameyang), Manchester City - Brighton 3:1 (16. Danilo, 34. B. Silva, 72. Fernandinho - 20. Ulloa), Tottenham - Newcastle 1:0 (51. Kane).

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články