Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V závěsu za Juventusem? Stále máme malou šanci, řekl trenér Neapole Sarri

Dalo by se očekávat, že gól v 90. minutě v utkání s lídrem tabulky dokáže vykouzlit široký úsměv na tváři. Neapol ztrácí na Juventus čtyři kola před koncem soutěže už jen bod. Trenér pronásledovatele z jihu Itálie Maurizio Sarri nicméně považuje šanci svého týmu na mistrovský titul dál za velmi malou.

Fotbalisté Neapole
zdroj: Reuters

Zápas prvních dvou týmů tabulky směřoval k bezbrankové remíze, ale v poslední minutě zařídil hostům cenné vítězství stoper Kalidou Koulibaly razantní hlavičkou po rohovém kopu.

"Udělali jsme svým výjimečným fanouškům radost, ale Juventus zůstává v čele, takže se téměř nic nezměnilo. Stále máme velice malou šanci, že je přeskočíme," řekl Sarri.

Vítězství Neapole, která čeká na italský titul od roku 1990, bral jako zasloužené. "Chtěli jsme tady být iniciativní a donutit Juventus hrát pouze na protiútoky. Dovolili jsme jim jenom něco ze standardních situací, protože byli silnější. Jinak jsme ale zápas kontrolovali, takže naše výhra byla logickým vyústěním," prohlásil devětapadesátiletý kouč.

Před výkopem se postaral o kontroverzi, když ukázal sekci domácích příznivců zdvižený prostředníček. "Odpovídal jsem skupině lidí, která plivala na náš autobus a urážela nás kvůli tomu, že jsme z Neapole," uvedl Sarri.

"Nikdy bych tohle gesto neukázal nikomu jen proto, že je fanouškem Juventusu. Většina z nich jsou skvělí lidé. Jeden z nich byl v našem hotelu a dobře jsme se pobavili a zasmáli," řekl rodák z Neapole.

Strašný zápas

Trenér Juventusu Massimiliano Allegri byl zklamaný nejen z výsledku, ale i z úrovně nedělního šlágru. "Byl to strašný zápas z obou stran, téměř žádné šance a střely na branku. Ale měli jsme to dotáhnout do konce, být opatrnější a nedostat takový gól ze standardky. Neapol potřebovala zvítězit, nám stačilo neprohrát," uvedl Allegri.

Podle něj je důležité, že úřadující šampioni mají situaci nadále ve vlastních rukou. "Pořád jsme první a máme výhodu. Zbývají čtyři zápasy - dva doma a dva venku. Uvidíme, co se stane. Myslím, že rozhodující bude příští utkání s Interem Milán," řekl padesátiletý kouč, jehož svěřenci mohou ovládnout Serii A posedmé za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články