Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenér Arséne Wenger po 22 letech skončí v Arsenalu

Dvaadvacet let. Tak dlouho Arséne Wenger vede fotbalisty Arsenalu. V létě však svoje angažmá u londýnského celku ukončí. Osmašedesátiletý kouč, který s Gunners dosáhl na celou řadu úspěchů a vytvořil několik rekordů, oznámil, že v jeho očích přišel správný čas odejít.

Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: TONY O\'BRIEN

"Pečlivě jsem to zvážil a probral s vedením. Cítím, že přišel správný čas, abych po sezoně odstoupil," uvedl Wenger, který přišel do Arsenalu v září 1996. S klubem vyhrál anglickou ligu v letech 1998, 2002 a 2004. Naposledy navíc jeho tým za titulem došel bez jediné porážky, což se dosud v Premier League nikomu nepodařilo.

Arsenal také pod vedením bývalého kouče Nancy, Monaka nebo Nagoji sedmkrát vyhrál Anglický pohár a v letech 1998 až 2017 se dokázal devatenáctkrát za sebou probojovat do základní skupiny Ligy mistrů, ve které v roce 2006 postoupil až do finále.

"Tohle je jeden z nejtemnějších dní, jaké jsem ve sportu zažil," prohlásil majitel Arsenalu Stan Kroenke. "Jeden z hlavních důvodů, proč jsme klub kupovali, bylo to, co z něj Arséne udělal nejen na hřišti, ale i mimo něj. Jeho dlouhověkost a dlouhodobě vyrovnané výsledky už na nejvyšší úrovni nikdo nikdy nezopakuje," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Wenger po necelých 22 letech končí v Arsenalu

V posledních letech však Wenger na minulé úspěchy navázat nedokázal a čím dál častěji se mluvilo o jeho odchodu. V této sezoně patří Arsenalu čtyři kola před koncem šesté místo se ztrátou 14 bodů na čtvrtý Tottenham, který drží poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů.

Arsenal, kde v minulosti působil i Tomáš Rosický, má sice oproti londýnskému rivalovi ještě zápas k dobru, ale jeho jedinou reálnou šancí na místo v prestižní soutěži i tak nejspíš bude případný triumf v Evropské lize. V ní Wengerův tým v semifinále narazí na Atlético Madrid.

Podle spekulací je největším favoritem stát se Wengerovým nástupcem bývalý trenér Dortmundu Thomas Tuchel, o kterého se však údajně zajímá také Paris St. Germain.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články